НБУ випускає пам'ятну монету «Абсолютний» на честь чемпіона світу Олександра Усика
НБУ випускає пам'ятну монету «Абсолютний» на честь чемпіона світу Олександра Усика

НБУ випускає пам'ятну монету «Абсолютний» на честь чемпіона світу Олександра Усика

Національний банк України вводить в обіг пам'ятну монету "Абсолютний", присвячену перемозі українського боксера Олександра Усика, який у травні 2024 року став абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі, об'єднавши чотири чемпіонські пояси.

Про це повідомляє Нацбанк, передає Укрінформ.

"У День захисників і захисниць України голова Національного банку України Андрій Пишний спільно з українським боксером Олександром Усиком презентували пам'ятну монету "Абсолютний", - йдеться у повідомленні.

Фото: НБУ
Фото: НБУ

Зазначається, що монета номіналом 5 гривень присвячена перемозі Усика, який у травні 2024 року вперше за останні 25 років став абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі, об'єднавши чотири чемпіонські пояси.

Монета виготовлена з нейзильберу, категорія якості карбування – "спеціальний анциркулейтед". На аверсі зображено традиційний кримськотатарський орнамент, що символізує кримське коріння Усика.

На реверсі представлено стилізований образ чемпіона на тлі монумента «Батьківщина-мати». Внизу ліворуч і праворуч від силуету чемпіона написи: 18.05.2024 (дата проведення бою), Абсолютний і Undisputed (титул, який виборов спортсмен).

Тираж монети становить до 50 тисяч штук. Придбати її можна буде в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ та у банках-дистриб'юторах.

"Назва монети – "Абсолютний" – увібрала в себе досягнення і Олександра Усика, і наших спортсменів, і всіх українців, які прагнуть до Перемоги, й найбільше – захисників та захисниць", - наголосив голова Нацбанку Андрій Пишний.

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня 2024 року Національний банк України ввів в обіг пам'ятну монету "Сергій Параджанов", присвячену 100-річчю від дня народження видатного режисера.

Перше фото: Фейсбук Олександра Усика

Теги за темою
Нацбанк
Джерело матеріала
loader
loader