Домашня шаурма з куркою вийде максимально смачною та соковитою, якщо додати до неї правильний соус, моркву по-корейськи, а також сир.
Рецептом ідеальної домашньої шаурми поділився український фудблогер Алекс Міль.
На одну велику шаурму нам знадобляться такі інгредієнти:
- лаваш - 1 великий
- куряче філе або філе стегна - 200 г
- сіль, перець, паприка, сушений часник, суміш спецій до курки
- капуста пекінська або звичайна - 50 г
- морква по-корейськи - 50 г (рецепт можна знайти тут)
- помідор - 30 г
- сир - 80-100 г
Крім того, для соусу беремо:
- майонез - 2 ст.л.
- кетчуп - 2 ст.л.
- сметана - 2 ст.л.
- часник сушений - 5 г
- огірок маринований - 40 г
До філе додаємо сіль, перець, паприку, сушений часник, суміш спецій до курки перемішуємо та або обсмажуємо мʼясо, або запікаємо. Готове мʼясо дрібно нарізаємо.
"Найсмачніший соус — це комбо майонезу, кетчупу, сметани — все беремо в рівній кількості, додаємо трішки сушеного часнику і натертих маринованих огірочків. Вимішали і готово", – радить кулінар.
Тоненько шаткуємо капусту. З помідора видаляємо водянисту середину з насінням та нарізаємо мʼякоть.
Лаваш змащуємо соусом, викладаємо курку, капусту, помідор, моркву по-корейськи, шматочки сиру та додаємо ще трохи соусу зверху. З обох боків підгортаємо краї лаваша та скручуємо рол.
Кілька хвилин обсмажуємо шаурму з обох боків на сухій сковороді або грилі, щоб лаваш став хрустким і румʼяним, а сир усередині розплавився.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.