Росія готується до штурмів на Запорізькому напрямку: в ЗСУ назвали ворожу мету
Росія готується до штурмів на Запорізькому напрямку: в ЗСУ назвали ворожу мету

Росія готується до штурмів на Запорізькому напрямку: в ЗСУ назвали ворожу мету

Військові не виключають, що окупанти можуть планувати захопити Запоріжжя.

Російська армія готується до штурмових дій на Запорізькомунапрямку. Мета ворога полягає у повному виході на адміністративні кордони Донецької області та в окупації міста Запоріжжя.

Про це речник Сил оборони півдня Владислав Волошин сказав у коментарі "Радіо Свобода".

Як повідомив представник ЗСУ, біля Приютного і Роботиного російські війська намагаються зосередити сили і засоби для ведення штурмових дій.

"Сьогодні спостерігається намагання противника зосередити сили і засоби для ведення штурмових дій. Наголошую, не наступу, не наступальних дій, а штурмових дій на певних напрямках. Зокрема, це біля Приютного і біля Роботиного", – сказав Волошин.

"Біля Приютного мета цих дій для того, щоб здійснити штурм і просування в напрямку Великої Новосілки, щоб взяти під контроль саме Донецьку область і ті території, які там залишилися, і перерізати логістичні шляхи українським з’єднанням, які обороняють і Вугледар, і далі Курахове", – пояснив речник Сил оборони півдня.

Він додав, що біля Роботиного окупанти також формують схожі підрозділи, аби здійснювати штурмові дії задля захоплення українських позицій на так званому Роботинському виступі, та щоби рухатись далі на Оріхів.

Читайте провідні новини дня:

  • Перші дебати кандидатів у віцепрезиденти США: хто кращий для України - Трамп чи Гарріс
  • Путін поклав око на 5 міст України: названо умови, за яких Росія посуне далі
  • "Помер від поранення в голову": у Підмосков'ї знайшли застреленого "ексміністра" "ЛНР" – ЗМІ

Інформацію про скупчення ворожої техніки у районі Роботиного підтвердив інший військовий з цього напрямку – речник 118-ї ОМБр ЗСУ Дмитро Пелих. Однак, на його думку, там метою загарбників є Запоріжжя.

"Є певна нас інформація, що вони підтянули на цей напрямок важку броньовану техніку, а також підвезли енну кількість багі або гольфкарів. Це мається на увазі техніка не російського виробництва. Щодо якогось більшого навантаження людьми, то їх ще не було. Очевидно, що вони готуються", – описав ситуацію Пелих.

"Виглядає так, що їм цей Роботинський виступ муляє очі. І вони б хотіли однозначно максимум його зрізати, або й піти далі, адже в планах – захопити і Запоріжжя, адже вони якби його приєднали до Російської Федерації, але місто далі є українським", – додав речник 118-ї ОМБр.

  • Чи сприятиме захоплення Вугледара наступу РФ у Донецькій області: відповідь аналітиків
  • Окупанти прагнуть захопити Покровськ: яке місто може зупинити рух армії РФ
  • Російська армія хоче оточити українське угруповання на одному із напрямків - Наєв
Джерело матеріала
loader
loader