Блищатимуть як з магазину: як відчистити ювелірні вироби в домашніх умовах
Блищатимуть як з магазину: як відчистити ювелірні вироби в домашніх умовах

Блищатимуть як з магазину: як відчистити ювелірні вироби в домашніх умовах

Експертка з ювелірних виробів Кайлі Пітт поділилася найкращими порадами для безпечного чищення прикрас у домашніх умовах.

Експертка з ювелірних виробів Кайлі Пітт розвінчала деякі популярні вірусні лайфхаки, які часто рекомендують для відновлення блиску коштовностей, застерігаючи, що деякі з них можуть завдати шкоди вашим улюбленим виробам.

Кайлі, яка працює у компанії Shiels, також розповіла про власний метод очищення прикрас, який ефективно видаляє бруд та наліт. Вона зазначила, що найшвидший спосіб повернути прикрасам первісний блиск – це використання спеціального пристрою для чищення.

Водночас, якщо пристрою немає, Пітт рекомендує простий і безпечний спосіб: використання мила для посуду, яке, за її словами, є "загалом безпечним і м'яким" для очищення більшості ювелірних виробів від бруду та мастила, повідомляє The Sun.

"Уникайте використання гарячої води, оскільки це може пошкодити дорогоцінні камені. Обов'язково ретельно змивайте мило і витирайте прикраси м'якою тканиною. Це не тільки безпечно і ефективно, але й дозволяє зберегти блиск діамантів без ризику їх пошкодження", - додала вона.

Інший варіант очищення – харчова сода, хоча Кайлі Пітт застерігає, що її слід використовувати обережно, оскільки сода може бути абразивною та подряпати деякі покриття ювелірних виробів. Якщо ви все ж вирішили використовувати цей метод, варто уникати його для делікатних прикрас або тих, що містять дорогоцінне каміння, а також переконатися, що прикраси добре промиті після чищення.

Пітт також поділилася п'ятьма популярними лайфхаками з TikTok, яких вона радить уникати, оскільки вони можуть завдати більше шкоди, ніж користі вашим каблучкам та іншим коштовним виробам. Серед них – харчова сода, солона вода, зубна паста, лимонний сік і кетчуп.

"Хоча сода може очистити деякі метали, такі як мідь, вона може бути шкідливою для більшості ювелірних металів і дорогоцінного каміння. Кетчуп можна використовувати для чищення і видалення потемніння з ювелірних виробів з міді, але він брудний, неефективний і не підходить для інших типів матеріалів. Сіль має мінімальні переваги для чищення ювелірних виробів і неефективна для видалення бруду і жиру з ювелірних виробів - більше того, вона може викликати корозію і потьмяніти метали", - зазначила вона.

Зокрема, вона пояснила, що хоча зубна паста ефективно видаляє поверхневий бруд з металів, вона містить абразивні компоненти, які можуть спричинити мікроподряпини та пошкодити покриття металів і дорогоцінного каміння.

"Кислотна природа лимонного соку може спричинити згубну шкоду вашим виробам, наприклад, знебарвлення і послаблення закріплення металу і дорогоцінного каміння", - резюмувала вона.

The Sun

The Sun.co.uk - це онлайн-видання найбільшої британської газети і члена британського регулятора преси IPSO. The Sun прагне до найвищих стандартів точності у своїх репортажах і продовжує інвестувати в оригінальну журналістику в друкованих виданнях і в Інтернеті, йдеться на сайті видання.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader
loader