Чи можна змивати унітаз з відкритою кришкою: відповідь сантехніка здивує багатьох
Чи можна змивати унітаз з відкритою кришкою: відповідь сантехніка здивує багатьох

Чи можна змивати унітаз з відкритою кришкою: відповідь сантехніка здивує багатьох

Cантехнік застерігає від змивання води в унітазі з піднятою кришкою, на його думку, це може призвести до несподіваних наслідків.

Фахівець із сантехнікиСтівен Паркер звертає увагу на поширену помилку – змивання унітаза з відкритою кришкою, що може мати неприємні наслідки.

Експерт із компанії Badeloft Bathrooms підкреслює, що це особливо небезпечно в лікарнях, оскільки нові дослідження показують, що один змив може викинути в повітря тисячі мікрокрапель, передає Express.

За словами Паркера, у повітря піднімаються частинки води з унітаза, фекалій та бактерій, які можуть досягати висоти до п'яти футів.

"Змивання з піднятою кришкою дозволяє шкідливим частинкам потрапляти в повітря і осідати на поверхнях по всій ванній кімнаті. Це особливо небезпечно в лікарнях, де поширення інфекцій може мати серйозні наслідки", - попередив він.

Він закликає змінити свої звички та змивати воду з закритою кришкою, щоб знизити ризики.

"Це невеликий, але життєво важливий крок до покращення громадського здоров'я та безпеки. Зменшення поширення інфекційних частинок у ванних кімнатах є важливим аспектом інфекційного контролю, особливо в лікарняних установах", - сказав він.

Інший експерт з Badeloft Bathrooms, Ліза Джонс особливо попереджає про поширену звичку використовувати один і той самий рушник кілька разів після душу або ванни, що здається нешкідливим.

За її словами, хоча багато хто вважає це способом економії грошей і зменшення частоти прання, вологі рушники створюють "ідеальні умови для розмноження бактерій і плісняви".

"На рушнику може бути більше бактерій, ніж на сидінні унітаза! Обов'язково міняйте рушник кожні два-три дні і ретельно сушіть його після кожного використання", - додає вона.

Також Ліза рекомендує не зберігати косметику та інструменти для макіяжу у ванній кімнаті, оскільки вологість сприяє їх псуванню і накопиченню шкідливих бактерій.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв про те, чи можна кидати туалетний папір в унітаз. Сантехнік, автор популярного YouTube-каналу Texas Barndominiums на конкретному прикладі продемонстрував, що буде якщо змивати туалетний папір в унітаз.

Крім того, сантехнік Девід Доран назвав 2 предмети, які не можна змивати в унітаз, оскільки це може закінчитися ремонтом на кругленьку суму.

Також ветеринар розповів, чому не можна викидати котячі фекалії в унітаз. Він попередив власників собак і котів, що не слід змивати фекалії своїх улюбленців у власний унітаз, оскільки це може спричинити цілу низку проблем.

Джерело матеріала
loader