Кола, чай та крохмаль: чим помити вікна, якщо закінчився спеціальний засіб
Кола, чай та крохмаль: чим помити вікна, якщо закінчився спеціальний засіб

Кола, чай та крохмаль: чим помити вікна, якщо закінчився спеціальний засіб

Багато господинь навіть не здогадуються, що завдяки звичайним домашнім засобам можна відмити вікна аж до скрипу.

Чимало людей приступають до генерального прибирання, але раптом натрапляють на неприємний сюрприз — наприклад, виявляється, що звичний засіб для миття вікон вже вичерпано. Щоб не переривати весь процес, ви можете використати підручні засоби, які ефективно впораються з брудом на вікнах.

Найефективніший спосіб позбавитись від забруднень на склі - ополіскувач для посудомийної машини. Саме цей миючий засіб містить у складі спирт та лимонний сік або лимонну кислоту. Завдяки компонентам, ополіскувач робить скляний посуд чистим і блискучим. Як відомо, спирт та лимонна кислота містяться в більшості засобів для миття вікон, таким чином, ополіскувач успішно видалить бруд із вікон аж до скрипу. Але є важливий нюанс, миючий засіб із посудомийної машинки варто розбавити водою, щоб надалі братися до прибирання. Необхідно змішати одну склянку рідини з трьома літрами води. Після цього просто протріть вікна — вони засяють чистотою, і ви не побачите жодних розводів.

Якщо в помешканні немає ополіскувача для посудомийної машини, то в такому випадку можна використати звичайний чай. Варто приготувати міцний чайний розчин та додати до нього кілька ложок столового оцту. Згодом наносьте суміш на скло за допомогою розпилювача та протріть ганчіркою. Цей спосіб не лише економний та дієвий, він ще й екологічний, тому не зашкодить здоровʼю.

Наступний засіб, який допоможе при митті вікон, всім відомий напій - Coca-Cola. У складі напою присутня лимонна кислота, яка дозволяє ефективно відчищати вікна від бруду. Цей спосіб часто використовують водії під час мийки автомобільних вікон. Після миття вікон солодкою водою необхідно буде протерти поверхню звичайною вологою ганчіркою, щоб видалити липкі залишки.

Якщо ж вище перерахованих засобів не знайшлось під рукою, то можна використати звичний крохмаль. Перед прибиранням треба розчинити столову ложку крохмалю в літрі теплої води, нанести суміш на скло і залишити до повного висихання. Після просто витріть залишки засобу серветкою. Крохмаль не лише добре видаляє бруд на вікнах, але й абсолютно не залишає розводів.

Наступний спосіб може здатись дивним, але оцет - один з найкращих натуральних інгредієнтів для очищення вікон. Таея Де Вріс, експертка з Пелли розповідає, що кислотний склад білого оцту ефективно руйнує плівку, яка може накопичуватися на вікнах, інформацію передає видання Express. За її словами, оцет рівномірно та швидко випаровується, не залишаючи липких залишків на склі. Щоб приготувати розчин з оцту для миття вікон, необхідно взяти 1 склянку теплої води та 50 мл оцтової кислоти, далі це все ретельно перемішайте і можна використовувати. Оцтовий розчин не лише прибирає бруд, але й ефективно бореться із жирними плямами на вікнах.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може сподобатись:

Джерело матеріала
loader