Сир буде лежати місяцями: ось один секрет його зберігання
Сир буде лежати місяцями: ось один секрет його зберігання

Сир буде лежати місяцями: ось один секрет його зберігання

Можливо, після вечері залишилося кілька кубиків сиру? Чи ви не доїли брусок, і тепер думаєте, як правильно зберігати його – в холодильнику чи ні, в пакеті чи без нього? Що ж, правил зберігання сиру не так багато, але вони допоможуть вам зберегти продукт у найкращому стані, пише Real Simple.

Поради щодо зберігання сиру?

Перш за все, якщо сир в пластиковій упаковці, яку можна закривати, це допоможе зберігати його довше, та це все ж не є ідеальним рішенням. Набагато краще буде дивитися, у що загорнути сир залежно від його сорту та м'якості.

Будь-які сири набагато краще було б зберігати в овочевому контейнері холодильника – там температура низька і, що найважливіше, стабільна. Після кожного використання сиру для його загортання потрібно використовувати свіжий шматок поліетиленової плівки, або ж брати вощаний папір.

Тривалість зберігання сиру також досить сильно залежить від сорту, тож потрібно зважати на його твердість: що вона більша, то довше може лежати сир.

Сир
Сир потрібно зберігати в холодильнику / Фото Pexels

Як зберігати різні сорти сиру?

  • Тверді витримані сорти спершу потрібно загортати у вощений чи пергаментний папір, а після цього додавати шар поліетиленової плівки.
  • Блакитні сири, такі як горгонзола чи рокфор, потрібно просто загортати у плівку.
  • Напівтверді та тверді сири, як-от чедер чи швейцарський сир, потрібно також просто загортати у плівку.
  • М'які та напівм'які сири – козячий, брі, камамбер – потрібно класти у пластиковий контейнер, що надійно закривається.
  • Свіжі сири у воді, як-от моцарела та фета, потрібно залишати в оригінальній упаковці, та кожні кілька тижнів змінювати воду.
Джерело матеріала
loader