YouTube встановив вікові обмеження на перегляд фільму «Слідства.Інфо» про страти українських бійців росіянами
YouTube встановив вікові обмеження на перегляд фільму «Слідства.Інфо» про страти українських бійців росіянами

YouTube встановив вікові обмеження на перегляд фільму «Слідства.Інфо» про страти українських бійців росіянами

Команда «Слідства.Інфо» подала апеляцію, в якій розповіла про проєкт та важливість порушеної у фільмі теми. Журналісти також зазначили у листі, що вважають встановлені обмеження наступом на свободу слова.

Відеохостинг YouTube встановив обмеження за віком на перегляд документального фільму розслідувального проєкту «Слідство.Інфо» «У полон не брати», присвяченого стратам українських військовополонених російськими окупантами.

Про це свідчить сповіщення на відео, вбудованому у матеріал на сайті «Слідства.Інфо». 

YouTube встановив вікові обмеження на перегляд фільму «Слідства.Інфо» про страти українських бійців росіянами - Фото 1

Співавторка фільму Настя Горпінченко у коментарі ІМІ сказала, що причиною таких обмежень стали кадри зі зброєю та заблюрені тіла загиблих українських військових, зняті з квадрокоптера. Через вікові обмеження хостинг не показуватиме стрічку в рекомендаціях для користувачів.

«На контент із насильством чи відразливими сценами, зображенням певних медичних процедур, знущання з тварин або деяких випадків ігрового або зрежисованого насильства можуть накладатися обмеження за віком, якщо він неприйнятний для певних категорій користувачів», — йдеться у повідомленні YouTube.

Команда вже подала апеляцію, в якій розповіла про проєкт та важливість порушеної у фільмі теми. Журналісти також зазначили у листі, що вважають встановлені обмеження наступом на свободу слова.

Команда «Слідства.Інфо» представила стрічку «У полон не брати» 2 жовтня у кінотеатрі «Жовтень». Журналістка Настя Горпінченко та режисерка Анна Перепелиця працювали над проєктом упродовж трьох місяців. 

Вони переглянули десятки відео з дронів, на яких були зафіксовані страти українських бійців, а також поспілкувалися із правоохоронцями та одним з російських військових, щоб з'ясувати, чи є ознаки системності у діях ворожої армії.

«Напередодні показу стало відомо про те, що у Покровському районі Донецької області росіяни вбили ще 16-х українських військових. Це наймасовіша з нині відомих страт. Разом із нею ми тепер маємо цифру у 100 вбитих беззбройних українських бійців.

Для нас було важливо розказати історії принаймні двох з них, аби вони не залишилися у наших спогадах просто цифрами статистики, чи просто страшними відео в Телеграм. Щоб ми памʼятали, що за кожною цифрою статистики чиєсь життя і чиясь втрата», — написала Настя Горпінченко.

  • Читайте також: Росіяни катують 95% українських військовополонених з перших допитів, — керівниця місії ООН

Колаж: «Слідство.Інфо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader