Президент назвав причину дефіциту безпеки в небі
Президент назвав причину дефіциту безпеки в небі

Президент назвав причину дефіциту безпеки в небі


Однією з головних причин дефіциту безпеки в небі України, і зокрема поруч із кордонами НАТО. є дефіцит рішень про спільну роботу, про спільний захист.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що однією з головних причин дефіциту безпеки в українському небі є дефіцит рішень країн НАТО про спільний захист. Про це він сказав під час вечірнього звернення 3 жовтня.

“Не менш важливо перед зимою зараз ППО для України, і також – справжній прогрес для спільного збиття російських ракет і дронів. Ми бачимо, що однією з головних причин дефіциту безпеки в небі України, і зокрема поруч із кордонами НАТО – наших сусідів, – є дефіцит рішень про спільну роботу, про спільний захист”, – зазначив Зеленський.

За його словами, те, що працює в небі Близького Сходу й допомагає обороні Ізраїлю, “може працювати й в небі нашої частини Європи – в Україні, так само допомагаючи рятувати життя”.

“Є спеціальні технічні рішення, є цілком дієва тактика. Сьогодні ми говорили зокрема й про це з Марком Рютте (новим генсеком НАТО – ред.). Ми будемо й надалі переконувати всіх партнерів у тому, що треба впровадити – що треба для результативного захисту неба”, – підкреслив глава держави.

Нагадаємо, у Берліні розділилися думки про “захист частини неба” України країнами НАТО. Уряд ФРН вважає, що залучення літаків або засобів ППО країн НАТО у відбитті російських повітряних атак над західною частиною України стане “безпосереднім втягуванням Альянсу в конфлікт”.



Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader