Для елегантності та тепла: 5 чоловічих парфумів, натхненних віскі
Для елегантності та тепла: 5 чоловічих парфумів, натхненних віскі

Для елегантності та тепла: 5 чоловічих парфумів, натхненних віскі

Мовиться не про запах алкоголю, а більше про затишну атмосферу улюбленого бару та дубових бочок. Тож якщо у вас є спокуса пахнути віскі, знайте, що це можливо. GQ відібрали на свій смак 5 найкращих ароматів.

5 найкращих ароматів з думкою про віскі

  • Old Fashioned, Kilian Paris, 2024. Верхні ноти: пшениця, давана. Ноти серця: безсмертник, кедр. Базові ноти: баум дю толу, стиракс. Аромат натхненний, як ви здогадалися, відомим коктейлем – теплий, пряний, з фруктово-солодкими нотами, зокрема, стиглих яблук.
  • The Dandy, Penhaligon's, 2024. Верхні ноти: малина, цитрон, бергамот. Ноти серця: дуб, віскі, кедр. Базові ноти: амброксан, пачулі. Цей аромат відкривається фруктовою нотою малини й цитрусових, яка швидко зникає, поступаючись місцем деревній сиропній ідентичності, що нагадує про дубові бочки з віскі. Стриманий і витончений.

Якщо хочете пахнути віскі, знайте – це можливо з цими парфумами / Фото виробників

  • Gentleman Réserve Privée, Givenchy, 2022. Верхні ноти: бергамот. Ноти серця: ірис, каштан. Базові ноти: віскі, деревні ноти, амбра. Аромат Gentleman від Givenchy з'явився в середині 1970-х і відтоді неодноразово переосмислювався. Варіант Réserve Privée є коктейлем ірису, каштана та віскі та став улюбленим серед впливових людей.
  • Baraonda, Nasomatto, 2016. Верхні ноти: кориця. Ноти серця: фінік, безсмертник. Базові ноти: амбра, перуанський бальзам, кедр, мускус, пачулі. Не бійтеся заходити у двері бутиків, що спеціалізуються на нішевих ароматах. Цей варіант – один із найбільш апетитних.
  • Nefs, Nishane, 2019. Верхні ноти: мед, шафран, інжир, фіалка, шавлія. Середні: троянда, османтус, мускатний горіх, жасмин, герань. Базові: уд, віскі, ваніль, шкіра, кедр, амбра. Останній варіант для тих, хто має необмежений бюджет і дуже гарний смак. Окрім очікуваних нот шафрану і троянди, Nefs виділяється своїм багатим ароматом – шкіряним, квітковим і медовим одночасно. Його справді хочеться відчути – ще раз і ще.
Джерело матеріала