Начинки більше, ніж тіста: рецепт ніжного яблучного пирога, готується дуже просто
Начинки більше, ніж тіста: рецепт ніжного яблучного пирога, готується дуже просто

Начинки більше, ніж тіста: рецепт ніжного яблучного пирога, готується дуже просто

Простим рецептом смачного яблучного пирога, в якому багато начинки та мало тіста, поділилася українська кулінарна блогерка Наталія Жук.

"Обожнюю, коли яблук більше, ніж тіста", – наголосила кулінар.

Для приготування яблучного пирога з великою кількістю начинки нам знадобляться такі інгредієнти:

  • яблука - 4-5 шт.
  • яйця - 3 великих або 4 маленьких
  • цукор - 60-80 г
  • ванільний цукор - 1 ч.л.
  • молоко (тепле) - 150 г
  • вершкове масло (розтоплене) - 40 г
  • борошно - 100 г
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • цукрова пудра для посипки

В миску вибиваємо яйця, додаємо цукор, ванільний цукор, тепле молоко та розтоплене вершкове масло, віничком розмішуємо до однорідності. Після цього додаємо борошно з розпушувачем і ще раз усе добре перемішуємо.

Яблука чистимо від шкірки та нарізаємо тоненькими слайсами. Додаємо нарізані яблука до тіста та перемішуємо, щоб тісто вкрило кожен шматочок.

У форму, змащену вершковим маслом і застелену пергаментом, виливаємо тісто разом із яблуками. Зверху кулінар також акуратно викладає слайси яблук і посипає їх цукром.

Випікаємо яблучний пиріг у розігрітій до 170-180 градусів духовці приблизно 45-50 хвилин. Готовому пирогу бажано дати повністю охолонути, а після цього вже діставати з форми. Посипаємо пиріг цукровою пудрою і можна насолоджуватися.

"Друзі, вийшло дуже смачно, яблучка ніби в ніжному заварному кремі", – додала блогерка.

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала