Ні в якому разі не в холодильнику: експерт назвав найкращий спосіб, як зберігати картоплю
Ні в якому разі не в холодильнику: експерт назвав найкращий спосіб, як зберігати картоплю

Ні в якому разі не в холодильнику: експерт назвав найкращий спосіб, як зберігати картоплю

Одна дуже поширена помилка, яку робить багато хто з нас, призводить до того, що смак картоплі під час варіння стає набагато гіршим.

Якщо ви хочете продовжити термін зберігання картоплі, то варто знати про одну ключову річ, яку ми часто робимо неправильно. Ця помилка полягає у тому, що багато хто не знає, як правильно зберігати картоплю і чи можна зберігати картоплю в холодильнику.

Експерт зі зберігання харчових продуктів, який веде свою сторінку у TikTok під ніком creative_explained, розповів, де краще зберігати картоплю в квартирі чи будинку. Першочергово він наголосив, що головною помилкою є класти картоплю в холодильник, пише The Mirror.

У більшості людей одразу може виникнути запитання чому не можна зберігати картоплю в холодильнику. Експерт пояснив, що перебування цього продукту в такому місці призведе до того, що крохмаль перетвориться на цукор, і в результаті під час варіння картопля стане солодшою і темнішою, що не є бажаним результатом.

Натомість варто помістити картоплю у прохолодне, сухе і дуже темне місце.

Автор відео продемонстрував це, поклавши картоплю у миску та накривши кухонним рушником, щоб якомога краще зберігалася прохолода. Шафа буде ідеальним місцем, куди можна покласти такий продукт, але не можна розміщувати його поруч з іншими фруктами та овочами.

Експерт також запропонував кілька додаткових безцінних порад щодо зберігання продуктів. Наприклад, він порадив зберігати цибулю і часник поза холодильником у сухому та прохолодному місці. Салат потрібно загорнути у фольгу і покласти у холодильник – таким чином цей продукт буде зберігати свою свіжість до 30 днів.

Також експерт не радить класти огірки у холодильник, адже там вони вже через три дні стануть м’якими. Натомість від зазначив, що можна покласти їх у поліетиленовий пакет, проколоти кілька дірок і помістити в прохолодне місце на кухні. Імбир та лимони найкраще зберігати в холодильнику, тоді як помідори повинні залишатися на кухонному столі.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Ні в якому разі не в холодильнику: експерт назвав найкращий спосіб, як зберігати картоплю
Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader