Після виходу з Вугледара 72-й ОМБр наказали знову займати позиції на фронті
Після виходу з Вугледара 72-й ОМБр наказали знову займати позиції на фронті

Після виходу з Вугледара 72-й ОМБр наказали знову займати позиції на фронті

За словами журналістки, знекровлену 72 бригаду після запеклих боїв не відправили на відновлення, а знову кидають на фронт.

Бійцям знекровленої 72-ї окремої механізованої бригади після виходу з Вугледара віддали наказ без відпочинку знову займати позиції.

Про це у Facebook повідомила військова журналістка Юлія Кирієнко-Мерінова.

"Стомлена, понівечена з втратами 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців не йде на відпочинок, після виходу з Вугледару. Бійцям сказали займати позиції. Хоча під боком 123 миколаївське ТрО, яке просто відмовляється заходити", – каже журналістка.

За її словами, саме цей підрозділ мав підтримати 72 бригаду у Вугледарі. Але піхота ТРО "десь порозбігалась". Крім того Кирієнко також повідомила про самогубство комбата зі 123 бригади ТРО.

"Через них 72 затримала свій вихід з Вугледара. Бо сподівались. І так, офіційної команди на вихід з міста не було. Але командири на місцях бачили, що вже все. І як би не намагались організувати вихід, без втрат не обійшлось.  Навіть один наш солдат це багато. Але не один, нажаль", – зазначає журналістка.

За її інформацією, у 72-й бригаді налічується 7 батальйонів. У кількох з них, після боїв навколо Вугледару просто не лишилось піхоти.

"Тепер, в такому стані бригада має ставати на лбз (лінію бойового зіткнення – Ред.) . Думаю, уявляєте, який морально-психологічний стан бійців. Навіть командири пишуть рапорти про усунення їх від командування. Я співчуваю 72-й.  І співчуваю новому комбригу, який в такому стані отримав бригаду, Олександру Охріменку. Тримайтесь рідні. Ви найкращі. Стільки разів це доводили", – підсумувала Кирієнко.

Пресофіцер 72 ОМБр ЗСУ ім. Чорних Запорожців Арсеній Приліпка у коментарі hromadske підтвердив, що 72 бригада після виходу із Вугледара продовжує стримувати росіян на нових позиціях.

Напередодні бригада опублікувала кадри ударів по ворожій техніці з підписом: "Рубіж оборони змінився. Робота — ні".

Раніше повідомлялося, що близько 100 бійців 123-ї бригади ТРО відмовилися виконувати наказ та займати позиції біля Вугледара.

  • Чому впав Вугледар: Коваленко розповів, через що було втрачено місто
  • Ворог окупував увесь Волноваський район – Deep State (мапа)
  • Зеленський озвучив, чи правильно було вийти з Вугледара

Дивіться на ютуб-каналі ТСН: УКРАЇНСЬКІ ВІЙСЬКА ВИЙШЛИ З ВУГЛЕДАРА: що відбувається зараз?

Джерело матеріала
loader