"Шерстяне" божевілля: хто такі квадробери та чим вони відрізняються від фуррі
"Шерстяне" божевілля: хто такі квадробери та чим вони відрізняються від фуррі

"Шерстяне" божевілля: хто такі квадробери та чим вони відрізняються від фуррі

Чим відрізняються фуррі від квадроберів - нові субкультури підкорюють мільйони диваків.

Останнім часом у всьому світі набирає популярності нова молодіжна субкультура - квадробіка. Її послідовники іменують себе квадроберами, і вони вирізняються несподіваними особливостями.

Хто такі квадробери

Зокрема, квадробери вважають основним сенсом свого руху - копіювання впізнаваних звичок різних тварин. Крім того, вогні також відомі тим, що із задоволенням носять маски, а також переодягаються у відповідні костюми.

Нерідко квадробери об'єднуються в групи і влаштовують тематичні зустрічі, іноді на свіжому повітрі. Тоді можна побачити, як група молодих людей у масках або навіть у костюмах тварин повторює їхні звички та поводиться відповідно до уявлень про ієрархію своїх прототипів.

Якщо спробувати поглянути вглиб історії появи квадробіки, то можна побачити, що в її основі лежать відомі перекази та казкові персонажі тварин, які володіють людським голосом і думками. Тобто - це спроба олюднення найулюбленіших тварин.

Які є переваги квадробіки?

Серед потенційних психологічних переваг квадробіки психологи psihologonline виділяють такі:

  • Підвищення впевненості в собі: освоєння нових фізичних навичок позитивно впливає на самооцінку.
  • Зменшення стресу: фізична активність та занурення в альтернативну реальність допомагають боротися зі стресом.
  • Розвиток креативності: квадробіка стимулює творче мислення та уяву.

Квадробери історія

Попри різні думки щодо розвитку квадробіки, практично всі сходяться в думці про те, що стало поштовхом до її зародження. Вважається, що квадробіка прийшла до нас із Японії від місцевого спортсмена Кенічі Іто.

Кенічі Іто / Скріншот

На змаганнях у 2008 році він подолав стометрову дистанцію несподіваним чином - на четвереньках, наслідуючи тварин. Ба більше, він встановив рекорд і тим самим потрапив до Книги рекордів Гіннесса.

Скріншот
/ Скріншот

Хто такі фуррі

Представники цієї досить нової субкультури також пов'язані з тваринами, проте вони віддають перевагу істотам тваринного світу, що володіють людиноподібними рисами. Справжніми кумирами цієї субкультури є антропоморфні тварини. Ця субкультура найбільше поширена в Північній Америці і в Західній Європі.

Таких людей можна відрізнити за допомогою наявності різних костюмів тварин, а також малюнків та інших форм самовираження з використанням мотивів природи і персонажами тваринного світу.

Представників субкультури фуррі англійською мовою позначають кількома словами:

Скріншот
/ Скріншот

Чим відрізняються фуррі від квадроберів

Попри гадану схожість, між представниками субкультур фуррі від квадроберів є суттєва відмінність:

Дивіться відео - навала квадроберів:

Більше новин:

Джерело матеріала
loader
loader