ШІ на фронті: приклади використання навів розробник БпЛА
ШІ на фронті: приклади використання навів розробник БпЛА

ШІ на фронті: приклади використання навів розробник БпЛА

Існують різні методи застосування безпілотних систем зі штучним інтелектом (ШІ). Найочевидніший — ШІ для доведення до цілі, коли діють окопні засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) противника, ціль рухається або перебуває за горизонтом. Про це сьогодні, 4 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів командир спецпідрозділу ударних дронів “Білий орел”, розробник БпЛА Валерій Боровик.

“Тоді вже на штучному інтелекті, на захопленні цілі, працює дрон, щоб довести до цілі. Особливо, якщо вона не статична, коли за інерцією дрон може дійти, вдарити поряд і пошкодити об’єкт… Коли сам об’єкт рухається, припустимо, техніка пересувається, і ти йдеш, і вже не можеш вразити ціль візуальним контактом, то фактично віддаєш керування штучному інтелекту, і він супроводжує ціль та доводить до цілі”, — пояснює гість ефіру.

“Білий орел” займається такими розробками, але вони не єдині з використанням ШІ. Разом із західними партнерами розробляється наземний дрон-евакуатор зі штучним інтелектом.

“Він може запам’ятати тебе, твою фігуру, всі твої особливості, і може за тобою йти, і ти можеш спокійно йти зі зброєю, з автоматом або нести щось інше… Припустимо, дерево впало, він може його обійти, але тебе знову “спіймати” і за тобою йти. Такі речі дуже важливі на передовій, тому що багато таких нюансів у виконанні штучного інтелекту рятують життя людей або ж доповнюють твої можливості щодо виконання завдань”, — наголосив Валерій Боровик.

Джерело матеріала
loader
loader