Став відомий геніальний спосіб, як зберегти банани свіжими упродовж 26 днів
Став відомий геніальний спосіб, як зберегти банани свіжими упродовж 26 днів

Став відомий геніальний спосіб, як зберегти банани свіжими упродовж 26 днів

Якщо знати основні правила, як зберігати банани в домашніх умовах, то можна продовжити час, упродовж якого вони будуть свіжими.

Банани є одними з тих фруктів, які дозрівають дуже швидко. Тому нерідко можна зіткнутися з ситуацією, коли придбані лише вчора ці фрукти сьогодні уже почорніли, стали занадто м’якими і практично непридатними до вживання. Проте якщо знати основні правила, як зберігати банани в домашніх умовах, то можна продовжити час, упродовж якого вони будуть свіжими.

Блогерка Емі Кросс, яка веде сторінку у TikTok під ніком amycrosslegacy, поділилася геніальним прийомом, щоб уникнути псування бананів, пише The Daily Star.

Банани мають одну "негативну рису" – вони можуть зіпсуватися раніше, ніж ми встигнемо їх з’їсти, що може призвести до марної втрати грошей.

Зазвичай такі фрукти зберігаються поза холодильником протягом двох-семи днів, залежно від початкової стиглості та умов навколишнього середовища, таких як температура та вологість.

Але є простий спосіб, щоб банани зберігалися приблизно 26 днів, і все залежить від їх правильного зберігання. Перш ніж поставити їх у холодильник, варто вжити деяких додаткових заходів.

Блогерка перед тим, як класти банани в холодильник, розрізає їх навпіл у шкірці та складає у скляну банку, яку зариває кришкою.

Експеримент, який провела блогерка, показав, що таким чином банани в банці можуть зберігатися в холодильнику упродовж 26 днів. Коли через стільки днів вона дістала банку з холодильника, розрізані фрукти у ній виглядали практично такими ж свіжими, як і з самого початку.

Дивіться відео про те, як зберегти банани свіжими довше:

@amycrosslegacy Saving a banana for 3 days after being peeled ???? even being able to save a banana until the next snack time is huge! The top 25 produce hacks are in the new #1 best seller on kindle I Bought It, Now What? Check The Cross Legacy out on Instagram with 88k followers learning produce and grocery savings daily. #keepbananasfreshforlonger#thecrosslegacy#strawberriesinajar#bananas#feedinglittles#babyledweaning#momhacks#fruit#healthyliving#kitchenhacks#ballcanning#glassstorage♬ original sound - The Cross Legacy

The Daily Star

The Daily Star (дослівно – "Щоденна зірка") – щоденна газета-таблоїд, що видається з понеділка по суботу у Великій Британії з 2 листопада 1978 року. 15 вересня 2002 року було запущено дочірнє видання Daily Star Sunday з окремим персоналом. 31 жовтня 2009 року Daily Star опублікувала свій 10-тисячний номер. З березня 2018 року видання очолює Джон Кларк, пише Вікіпедія.

Став відомий геніальний спосіб, як зберегти банани свіжими упродовж 26 днів
Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader