Суд в Австралії залишив чинним штраф у $418 тисяч для соцмережі X
Суд в Австралії залишив чинним штраф у $418 тисяч для соцмережі X

Суд в Австралії залишив чинним штраф у $418 тисяч для соцмережі X

Федеральний суд Австралії залишив чинним рішення про стягнення з соцмережі X Ілона Маска штрафу в розмірі $418 тисяч за те, що платформа не надала на запит регулятора інформацію про практики протидії публікаціям із жорстоким поводженням із дітьми.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Раніше австралійський суд нижчої інстанції у цій справі постановив накласти штраф на X, який соцмережа оскаржила до Федерального суду Австралії. 

Проте цей суд постановив, що Х був зобов’язаний відповісти на запит від eSafety Commissioner, регулюючого австралійського органу з безпеки в Інтернеті, який запитував інформацію про заходи протидії платформи публікаціям матеріалів із сексуальною експлуатацією дітей.

Компанія Маска у своєму зверненні до суду стверджувала, що не зобов’язана відповідати на запит національного регулятора, що надійшов на початку 2023 року до тоді ще соцмережі «Твіттер», оскільки пізніше, в липні того ж року, вона була ліквідована і створена нова платформа Х, яка не повинна нести відповідальність за компанію-попередника. 

«Якби суд прийняв аргументи X Corp, це могло б створити тривожний прецедент, коли злиття іноземної компанії з іншою іноземною компанією могло б дозволити їй уникнути зобов’язань в Австралії», – зазначила комісар з електронної безпеки Джулі Інман Грант після вердикту суду.

Це не перший конфлікт між Маском і австралійським регулятором безпеки в Інтернеті. На початку цього року eSafety наказав X видалити дописи, на яких зображено ножове поранення єпископа в Австралії під час проповіді.

Тоді X оскаржив наказ у суді на тій підставі, що регулятор в одній країні не повинен вирішувати, що мають переглядати користувачі Інтернету в усьому світі, і врешті залишив публікації після того, як eSafety відкликав свою скаргу.

Як повідомляв Укрінформ, вартість соціальної мережі X впала більш ніж на 75% порівняно з тим, коли власник-мільярдер Ілон Маск купив її два роки тому.

Фото: David Paul Morris/Bloomberg

Теги за темою
Суд Ілон Маск Австралія
Джерело матеріала
loader