Україна додатково залучить майже €62 мільйони від Європейського інвестбанку - Шмигаль
Україна додатково залучить майже €62 мільйони від Європейського інвестбанку - Шмигаль

Україна додатково залучить майже €62 мільйони від Європейського інвестбанку - Шмигаль

Кабінет Міністрів ухвалив два документи, які дозволять залучити додатково майже 62 млн євро фінансування від Європейського інвестиційного банку на енергетику.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на його Телеграм

"На сьогоднішньому засіданні уряду ми приймаємо два документи, які дозволять Україні залучити додатково майже 62 млн євро фінансування від Європейського інвестиційного банку", - сказав він.

Шмигальуточнив, що ці кошти спрямують на розбудову соціальної інфраструктури, енергетичну стійкість, теплопостачання та інші важливі проєкти в наших громадах.

Відео: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

Прем'єр додав, що коаліція відновлення та фінансової стійкості України охоплює десятки країн, і коло партнерів продовжує розширюватися.

"Зокрема, посилюємо нашу співпрацю з Республікою Корея. Підписано договір з Експортно-імпортним банком Кореї щодо залучення 100 млн доларів фінансування", - сказав він.

Шмигаль нагадав, що цього тижня Україна отримала додаткові пакети підтримки від партнерів. Зокрема, Швейцарія виділила 1,7 млрд доларів на проєкти реконструкції в Україні на наступні 4 роки. Німеччина виділила додаткові 70 млн євро для забезпечення українських громад когенераційними установками, генераторами та сонячними панелями. Агентство США з міжнародного розвитку також надасть понад мільярд доларів на відновлення української енергетичної системи та на забезпечення гуманітарних потреб.

Як повідомляв Укрінформ, Данія нещодавно виділила 44 млн євро на відбудову критичної інфраструктури в Миколаївській області.

Фото: КМУ

Теги за темою
Кабмін Гроші
Джерело матеріала
loader
loader