Заінтригував "історичними рішеннями" для України: на що міг натякати Сибіга
Заінтригував "історичними рішеннями" для України: на що міг натякати Сибіга

Заінтригував "історичними рішеннями" для України: на що міг натякати Сибіга

Політолог Ігор Рейтерович розповів 24 Каналу, що, ймовірно, мовиться саме про ті речі, які активно обговорюють останні тижні. Чим ближчим буде засідання "Рамштайн", тим частіше про них говоритимуть.

Чим міг заінтригувати Сибіга

За словами політолога, ймовірно, мовилось про надання дозволу на удари західною зброєю. Можливо, стали відомі додаткові деталі, тому що це рішення скоріш за все ухвалять.

А друга історія може бути пов'язана із заявою Джо Байден про вступ України в НАТО. Ймовірно, тут мали на увазі лише політичний виступ, але навіть це для нас важливо.

Я думаю, що мовилось саме про це, адже всі інші ідеї, які час від часу обговорюються, не дадуть результату, на який ми розраховуємо,
– зауважив Ігор Рейтерович.

Зрозуміло, що надання дозволу справді буде історичним рішенням, тому що це прецедент. Формат запрошення України в НАТО – також, бо в експертному середовищі на Заході його вже обговорюють. Тому очевидно, що підтримка України нікуди не зникне, але треба почекати, як ці історичні рішення будуть реалізовані на практиці.

Інших ідей в мене поки немає. Ми можемо розраховувати на ці речі, а про щось більш почнемо думати вже після завершення виборів у Сполучених Штатах,
– підкреслив Ігор Рейтерович.

Нагадаємо, що Андрій Сибіга після телефонної розмови з Ентоні Блінкеном написав, що подальші кроки приведуть Україну до перемоги. Американська сторона жодних деталей не повідомила.

Теги за темою
США Зброя МЗС України
Джерело матеріала
loader