Розповзання ядерної доктрини Путіна
Розповзання ядерної доктрини Путіна

Розповзання ядерної доктрини Путіна

Хоча нова ядерна доктрина Путіна спрямована насамперед на шантаж Європи та України, вона може швидко сподобатися й іншим агресором.

Наприклад, Ірану, який як "останній аргумент" проти Ізраїлю може перекласти путінську доктрину і прийняти її на озброєння. Це буде несподівано як для Ізраїлю та США, так і для всього Близького Сходу, особливо Саудівської Аравії та Туреччини, які конкурують з Іраном за статус і роль регіональної наддержави.

Слідом за Іраном путінську ядерну доктрину щодо застосування ядерної зброї проти неядерної держави може прийняти і КНДР, яка точно звичайними військовими засобами не може перемогти Південну Корею, скоріше навпаки. Нарешті, вершиною поширення путінської ядерної доктрини може стати нова ядерна доктрина Китаю, який прекрасно розуміє, що США стоять за спиною Тайваню і не відступлять від нього, як від Афганістану.

Іншими словами, у кожної країни-агресора можуть бути свої аргументи і мотиви ядерного шантажу, відмінні від цілей і завдань Кремля, але путінська доктрина швидше за інших відкриває дорогу в пекло.

Хто такий Віктор Небоженко

Віктор Сергійович Небоженко (нар. 14 лютого 1953, Жмеринка) - український політолог, соціолог. Директор соціологічної служби "Український барометр". Кандидат філософських наук, пише Вікіпедія.

Працював в Інституті філософії Академії наук України, Інституті соціології Академії наук України.

У 1994-му брав участь у першій президентській кампанії експрем'єр-міністра України Леоніда Кучми.

З 2003-го - керівник соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України, директор соціологічної служби "Український барометр".

Джерело

Джерело матеріала
loader