Для багатьох українців запечені яблука з горішками – це десерт із дитинства, і цього разу кулінарна блогерка Юлія Сенич показала, як їх смачно приготувати.
Кулінар розповіла, що запечені яблука іноді були єдиним десертом у її бідному дитинстві, тому що інгредієнтів для них вдома завжди було вдосталь.
"Зазвичай мама запікала,коли не було вдома нічого «солодкого»", – відзначила блогерка.
Для приготування ароматних запечених яблук із горішками нам знадобляться такі інгредієнти:
- яблука - 4 шт. середнього розміру
- горіхи грецькі ~ 50 г
- мед - 2 ст.л.
- вершкове масло - за бажанням
- спеції (кориця, мускатний горіх)
- для подачі за бажанням можна додати кульку морозива
Яблука миємо, просушуваємо, зрізаємо з них верхівку, вирізаємо серединку, роблячи заглиблення для начинки, та ставимо в форму для запікання.
Горіхи подрібнюємо ножем і викладаємо всередину яблук. Зверху поливаємо яблучка медом та посипаємо меленою корицею, а також додаємо трішки мускатного горіха за бажанням. Також за бажанням всередину кожного яблука можна додати маленький шматочок вершкового масла.
Запікаємо яблука в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20-30 хвилин до готовності. Подавати запечені яблука можна як у теплому вигляді, так і в холодному. Також смачно доповнити запечене яблучко при подачі кулькою вершкового морозива.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.