Курячі крильця в кисло-солодкому соусі за цим рецептом від зірки "Мастер Шеф" Ірини Пруднікової завжди виходять дуже смачними та соковитими.
На 1 кг крилець зірка "Мастер Шеф" бере:
- борошно - 3 ст.л.
- сухий часник - 2 ч.л.
- копчена паприка - 2 ч.л.
- сіль - за смаком
Крильця промиваємо, просушуємо паперовими рушниками, обвалюємо в суміші борошна та спецій, викладаємо на деко та запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин.
Тим часом "Мастер Шеф" Ірина Пруднікова готує кисло-солодкий соус, для якого нам знадобиться:
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- перець солодкий - 1 шт.
- часник - 4 зуб.
- оцет (винний) - 2 ст.л.
- соєвий соус - 3 ст.л.
- томатний сік - 0,5 л
- мед - 2 ст.л.
Цибулю та солодкий перець зірка "Мастер Шеф" дрібно нарізає та обсмажує. Слідом додаємо вичавлений часник, оцет, соєвий соус, томатний сік, мед та тушкуємо до готовності. Готовий соус перебиваємо блендером до однорідності та трішки уварюємо його до потрібної густоти.
Картоплю "Мастер Шеф" Ірина Пруднікова спершу відварює в мундирах, а потім запікає: якщо є, то можна у вафельниці, як на відео, або ж просто викладаємо на деко, застелене пергаментом, розчавлюємо склянкою та запікаємо до золотистості. У кінці додаємо сіль, перець за смаком і трішки оливкової олії.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.