Через три роки: на могилі Чапкіса встановили пам'ятник із помилками
Через три роки: на могилі Чапкіса встановили пам'ятник із помилками

Через три роки: на могилі Чапкіса встановили пам'ятник із помилками

Син хореографа Грег зазначив, що було дуже складно займатися облаштуванням могили на відстані та в країні, де триває війна. Не всі друзі та колеги хотіли допомагати.

Через три роки після смерті народного артиста України та хореографа Григорія Чапкісана ділянці, де він похований, на Байковому кладовищі, встановили пам'ятник. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram написав його син Грег.

Пам'ятник виконано з граніту у вигляді танцювального подіуму. Крім портрета там можна помітити напис, присвячений діяльності хореографа: "Танець — це життя, живіть танцюючи".

Грег Чапкіс, який мешкає у США, в stories написав, що встановлення пам'ятника виявилося непростим завданням з огляду на відстань і повномасштабну війну в Україні. Три роки знадобилося, щоб облаштувати місце, де похований батько.

"Вибач, тату, що так довго. Було важко зробити це з іншого кінця світу в країні, яку розриває війна. Деякі з твоїх "друзів" і колег давали багато порожніх обіцянок і просто хотіли від нас отримати побільше. Ми з Лілією Чапкіс втратили багато часу через це. Тепер моє серце спокійне", — написав Грег Чапкіс.

Син Григорія Чапкіса розповів, чому пам'ятник встановили через 3 роки після смерті
Фото: Instagram

Лілія, дочка хореографа, також проживає за кордоном, в Італії.

До оновленої могили Григорія Чапкіса вже приходили перші шанувальники й один із роликів із відвідуванням опублікований на сторінці в TikTok History of tombs. Там детальніше можна побачити, який вигляд має пам'ятник із фотографією та написом.

У коментарях користувачі помітили, що в написах допущено помилки. Суддя проєкту "Танці з зірками" народився 24 лютого 1930 року, проте на могилі вказана інша дата народження — 24 квітня.

Те ж саме стосується і дати смерті. Виробники ймовірно помилилися і написали 13 липня 2021 року, замість 13 червня.

На пам'ятнику Григорію Чапкісу допущено помилки
Фото: Скриншот
Григорію Чапкісу встановили пам'ятник із помилками
Фото: Скриншот

Син хореографа ніяк не відреагував на помилки на момент публікації матеріалу.

Нагадаємо, помер відомий український хореограф Григорій Чапкіс 13 червня 2021 року. Перед цим узимку в нього почалися проблеми зі здоров'ям після перенесеного коронавірусу. Йому був 91 рік.

Наступного дня на трагедію відреагував президент України Володимир Зеленський. Він назвав померлого великим танцівником, людиною, особистістю і додав, що Григорій Чапкіс мав сильну енергетику, бажання жити та неповторний рух на паркеті.

Джерело матеріала
loader
loader