В Україні знеструмлені 500 населених пунктів
В Україні знеструмлені 500 населених пунктів

В Україні знеструмлені 500 населених пунктів

На ранок неділі, 6 жовтня, залишаються частково або повністю знеструмленими 500 населених пунктів.

Про це повідомило Міністерство енергетики України, передає Укрінформ.

Внаслідок несприятливих погодних умов частково або повністю знеструмлені 39 населених пунктів у Хмельницькій області, 37 - у Київській області, 16 - у Чернігівській області, сім - в Одеській області, п'ять - у Сумській області та один населений пункт у Чернівецькій області.

Крім того, через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій та Сумській областях.

У Донецькій області знеструмлювались підстанції, побутові і промислові споживачі.

У Дніпропетровській області під час огляду повітряної лінії був виявлений та вилучений вибухонебезпечний предмет часів Другої світової війни.

Також у Київській область з технологічних причин вимикалось обладнання на одній із підстанцій, що призвело до знеструмлення побутових споживачів. Живлення відновлене за резервною схемою.

Загалом енергетики відновили живлення для 12 463 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій і технологічних порушень.

Як зазначили в Міненерго, енергосистема залишається збалансованою, однак постійні ворожі атаки призводять до пошкоджень, які ускладнюють її роботу.

Триває активне відновлення енергооб’єктів і підготовка енергосистеми до осінньо-зимового періоду.

У Міненерго закликають українців продовжувати ощадливо використовувати електроенергію у пікові години споживання.

На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 3000 МВт*год.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 5 жовтня в Україні через війну і техпорушення були знеструмлені 508 населених пунктів.

Фото ілюстративне: Укренерго

Джерело матеріала
loader