Українська кулінарна блогерка, авторка книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати смачні та соковиті курячі тефтелі.
Зазвичай у тефтелі додають рис, борошно або мʼякушку хліба. Блогерка ж запропонувала замість цього додати вівсяні пластівці, і вийшло ще смачніше.
"Швидка та вкусна страва до вечері. Ох, скільки я вже відгуків отримала про цю страву!! Приємно!", – наголосила кулінар.
Щоб приготувати тефтелі, нам знадобиться:
- філе куряче (або індиче) - 800 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- сир адигейський або кисломолочний - 100 г
- вівсяні пластівці - 1 ст.л.
- сіль і перець - за смаком
- яйце - 1 шт.
Інгредієнти для соусу:
- томатна паста - 1 ст.л.
- сметана - 2 ст.л.
- сіль, перець, паприка - за смаком
- борошно - 1 ст.л.
- вода - 300-400 мл
Куряче філе розрізаємо на довільні шматки та пропускаємо через мʼясорубку. Цибулю, часник та сир також перекручуємо на мʼясорубці.
До фаршу додаємо вівсяні пластівці, яйце, сіль і перець за смаком і перемішуємо все до однорідності. Формуємо тюфтельки круглої форми та викладаємо їх у форму для запікання.
Для соусу просто змішуємо до однорідності томатну пасту, сметану, борошно, воду та додаємо сіль, перець і паприку за смаком. Заливаємо тефтелі соусом і відправляємо їх у розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 35-40 хвилин.
Подавати тефтелі можна з будь-яким гарніром.
Останні новини України:
Медовик для лінивих: переможниця "Мастер Шеф" показала швидкий рецепт.
Міша Кацурін показав, як смачно приготувати яйця для сніданку.
Смачніше, ніж запіканка: простий рецепт шоколадного пирога з сирною начинкою.