До гречки чи картоплі: як приготувати смачні курячі тефтелі, простий рецепт
До гречки чи картоплі: як приготувати смачні курячі тефтелі, простий рецепт

До гречки чи картоплі: як приготувати смачні курячі тефтелі, простий рецепт

Українська кулінарна блогерка, авторка книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати смачні та соковиті курячі тефтелі.

Зазвичай у тефтелі додають рис, борошно або мʼякушку хліба. Блогерка ж запропонувала замість цього додати вівсяні пластівці, і вийшло ще смачніше.

"Швидка та вкусна страва до вечері. Ох, скільки я вже відгуків отримала про цю страву!! Приємно!", – наголосила кулінар.

Щоб приготувати тефтелі, нам знадобиться:

  • філе куряче (або індиче) - 800 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • сир адигейський або кисломолочний - 100 г
  • вівсяні пластівці - 1 ст.л.
  • сіль і перець - за смаком
  • яйце - 1 шт.

Інгредієнти для соусу:

  • томатна паста - 1 ст.л.
  • сметана - 2 ст.л.
  • сіль, перець, паприка - за смаком
  • борошно - 1 ст.л.
  • вода - 300-400 мл

Куряче філе розрізаємо на довільні шматки та пропускаємо через мʼясорубку. Цибулю, часник та сир також перекручуємо на мʼясорубці.

До фаршу додаємо вівсяні пластівці, яйце, сіль і перець за смаком і перемішуємо все до однорідності. Формуємо тюфтельки круглої форми та викладаємо їх у форму для запікання.

Для соусу просто змішуємо до однорідності томатну пасту, сметану, борошно, воду та додаємо сіль, перець і паприку за смаком. Заливаємо тефтелі соусом і відправляємо їх у розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 35-40 хвилин.

Подавати тефтелі можна з будь-яким гарніром.

Останні новини України:

Медовик для лінивих: переможниця "Мастер Шеф" показала швидкий рецепт.

Міша Кацурін показав, як смачно приготувати яйця для сніданку.

Смачніше, ніж запіканка: простий рецепт шоколадного пирога з сирною начинкою.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader