Буває таке, що ви здаєте аналіз крові, і лікар вам повідомляє про низький гемоглобін. Як його підвищувати?
Звичайно, найвідоміший спосіб – є більше червоного м'яса, печінки та іншого. Але якщо ви не вживаєте м'ясо або просто не можете їсти його багато? Не хвилюйтесь, звичайно ж є альтернатива, яка допоможе вам підняти ваш гемоглобін.
Рівень гемоглобіну можна підняти і за допомогою наступних продуктів: висівки, пшенична каша, абрикоси, курага, гіркий шоколад, зелені яблука, зерновий хліб, буряк, бобові, мигдаль, гранати, сливовий сік, сливи, родзинки, горох, томатний сік, брюссельська , капуста броколі, арахісова олія, вівсянка, ананаси (в т.ч. та консервовані).
Всі ці продукти багаті на залізо, яке піднімає гемоглобін.
Спеціальні рецепти для підвищення гемоглобіну
- Склянку волоських горіхів і склянку сирої гречаної крупи перемолоти, додати склянку меду, все перемішати, щодня їсти по столовій ложці.
- 100 мл свіжого бурякового соку, 100 мл морквяного, перемішати і пити (піднімає гемоглобін буквально за 2 дні).
- по 1 склянці чорносливу, кураги, волоських горіхів, родзинок перемолоти, додати мед, додати 1-2 лимони зі шкіркою (замість лимона можна додати сік алое), їсти по 1-3 столові ложки на день.
Раніше ми повідомляли про 5 золотих правил схуднення без дієт та виснажливого спорту: мінус 10-15 кг до Нового року легко.