Хакери ГУР паралізували роботу судової системи РФ - джерело
Хакери ГУР паралізували роботу судової системи РФ - джерело

Хакери ГУР паралізували роботу судової системи РФ - джерело

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України спільно з активістами групи «Во Теаm» 7 жовтня, у день народження лідер Кремля Володимира Путіна, паралізували роботу судової системи держави-агресора.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу обізнаний співрозмовник у розвідці.

«Привітали» російського диктатора Путіназ днем народження зламом державної автоматизованої системи «Правосудие», завдяки якій відбувається електронний документообіг», - повідомило джерело.

Атака паралізувала роботу судів, відомчих електронних поштових скриньок та офіційних сайтів.

Унаслідок кіберудару хакери ГУР отримали персональні дані користувачів та внутрішню документацію системи. Наразі росіяни повідомляють про неможливість подачі позовів та перегляду часу судових засідань, позаяк сайти судів введено з ладу.

За інформацією джерел у воєнній розвідці, кіберудар став можливим через низьку кваліфікацію російських фахівців з кібербезпеки. А також «дірки» в російських системах кібербезпеки від «Лаболаторії Касперського». ПАТ «Positiv Technologies» та АТ «ИВК».

Нагадаємо, система «Правосудие» - це система електронного документообігу в судах РФ усіх юрисдикцій та рівнів. Через неї подають судові заяви, інформують про призначення та зміни судових засідань, отримують консультації щодо судових справ.

Як повідомляв Укрінформ, українські хакери «привітали» Путіна з днем народження, здійснивши масштабну атаку на всеросійську державну телевізійну і радіомовну компанію.

Теги за темою
Росія Суд
Джерело матеріала
loader
loader