У сезон фруктів можна закручувати будь-які комбінації: варення, узвари, просто закручені фрукти.
Груші – один із найсмачніших літніх та осінніх фруктів. Їх можна ласувати цілий рік, якщо скористатися рецептом приготування у власному соку.
За цим рецептом вони будуть майже свіжі. До того ж для їх приготування знадобиться лише 3 інгредієнти.
Інгредієнти:
-
Груші – 1,5 кілограми;
-
Цукор – 120 г;
-
Лимонна кислота – 2 чайні ложки.
Для приготування закрутки підходять груші, що мають соковиту та пружну м'якоть. Якщо взяти м'які груші, то вони не вийдуть такими соковитими і не триматимуть форму і перетворяться на пюре під час стерилізації.
Для початку слід підготувати банки та кришки для стерилізації. Бажано вимити кришки та банки із содою з гарячою водою. Потім сполоснути під проточною водою, щоб не залишилася сода на поверхні скла.
Груші слід добре помити та почистити від шкірки.
Край слід обрізати з двох сторін: з боку плодоніжки та з боку суцвіття. Плоди слід розрізати на чотири частини та видалити насіння. Потім нарізати груші невеликими шматочками.
До нарізаних груш потрібно додати цукор і лимонну кислоту, вказану в рецепті. Все це добре перемішати, щоб груша ввібрала додані інгредієнти.
Груші розподілити по підготовлених баночках, банки слід заповнювати нагору. Банки закрити стерильними кришками і поставити в каструлю, дно якої застелено тканиною. Теплою водою потрібно залити каструлю, щоб рідина досягала горловини банок. Місткість поставити на сильний вогонь і довести воду до кипіння, потім перевести на зовсім невеликий. Потроху кипіти груша має 30 хвилин.
Після стерилізації банки потрібно добре закрутити і поставити на поверхню підлоги догори дном, закривши дно тканиною.
Раніше ми повідомляли про дуже смачну піцу за 5 простих кроків.