Прем'єр Словаччини Фіцо вдруге прибув до України
Прем'єр Словаччини Фіцо вдруге прибув до України

Прем'єр Словаччини Фіцо вдруге прибув до України

В Україну прибув прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. В Ужгороді він розпочав  зустріч зі своїм колегою Денисом Шмигалем. Про це 7 жовтня повідомив Укрінформ.

- Очільники урядів України та Словаччини обговорять співпрацю у сфері енергетичної безпеки та інфраструктурні проєкти, — передає державне агентство.

Згодом про візит Фіцо офіційно повідомив Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

- Проведемо сьогодні другі міжурядові консультації з Урядом Словаччини та Прем'єр-міністром Робертом Фіцо. Зосередимося на обговоренні дорожньої карти — плану спільних заходів, який підписали під час нашого першого засідання. Це, зокрема, співпраця в інфраструктурних проєктах, економіці та енергетичній безпеці. Значна частина імпорту електроенергії до України йде зі Словаччини, яка ніколи не відмовляла в допомозі, — написав він.

Шмигаль додав, що вони також планують порушити питання посилення підтримки мирного плану президента України Володимира Зеленського, підтримки членства України в ЄС, а також розмінування українських територій, гуманітарну підтримку та відновлення України. 

- Продовжуємо тісно співпрацювати у сфері оборонних закупівель. Очікуємо на підписання двосторонніх документів між Україною та Словаччиною як продовження нашої політики «нового прагматизму», - підсумував він.

Це другий візит Роберта Фіцо до України та перший після замаху на нього. Уперше прем'єр-міністр Словаччини побував в Ужгороді, де зустрівся з Денисом Шмигалем, 24 січня 2024 року. 

Роберт Фіцо став прем'єром Словаччини 25 жовтня 2023 року. 15 травня 2024 року на нього скоїли замах в місті Гандлова. Фіцо отримав кульові поранення та був госпіталізований.

 

Теги за темою
Денис Шмигаль
Джерело матеріала
loader