Літаки Путіна стали приховувати своє пересування
Літаки Путіна стали приховувати своє пересування

Літаки Путіна стали приховувати своє пересування

Літаки Путіна  стали приховувати своє пересування

Особливо російський автократ боїться літати в Сочі.

Літаки, якими літає президент Росії Владімір Путін, з вересня 2023 року стали приховувати своє місце розташування, повідомляє російський «Проект» з посиланням на власний аналіз даних.

В розслідуванні йдеться, що літаки, якими користується Путін, стали постійно вимикати транспондери під час польоту. І сталося це після того, як Україна збільшила число ударів ракетами та дронами по території РФ.

Зазвичай для своїх перельотів Путін використовує кілька літаків спеціального льотного загону «Росія». Зокрема, протягом останніх трьох років він неодноразово користувався бортами з номерами RA-96021, RA-96022 та RA-96024. До початку війни в Україні та у перший її рік за переміщенням цих літаків можна було стежити за допомогою сервісу Flightradar24, однак останній рік літаки у сервісі не відстежуються.

Як зазначають журналісти, особливо кремлівського лідера лякають польоти у Краснодарський край, тому він майже перестав літати у резиденцію в Сочі, хоча раніше регулярно проводив там  багато часу.

Джерело «Проекту», знайоме з Путіним, заявило журналістам, що він перестав літати у резиденцію через страх за власне життя. Так, у травні 2024 року Путін навіть не полетів до Сочі на день народження Аліни Кабаєвої, що робив регулярно з 2012 року.

У своєму комплексі «Бочарів струмок – 2» востаннє він був у березні 2024 року, коли зустрічався там із головою МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. При цьому після березня в резиденції повністю знесли головну будівлю. Після візиту Гроссі Путін взагалі не з'являвся на чорноморському узбережжі Краснодарського краю.

Владімір Путін побудував в Росії низку резиденцій за державний кошт, у яких проживає він та його сім’я – нова дружина Аліна Кабаєва та двоє їхніх синів. Більшість часу сім проводить у резиденції на Валдаї, де юних путінів виховує ціла команда іноземних гувернерів.

Джерело матеріала
loader