"Цей сезон не такий, як інші сезону": графіки відключення електроенергії введуть, названо ймовірну дату
"Цей сезон не такий, як інші сезону": графіки відключення електроенергії введуть, названо ймовірну дату

"Цей сезон не такий, як інші сезону": графіки відключення електроенергії введуть, названо ймовірну дату

В Україні відключення електроенергіїза умови відсутності масштабних ракетних атак на енергетику можуть початись пізніше, ніж прогнозувалось.

Про це розповів Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики Media Center Ukraine.

Він підкреслив, що якщо не буде атак, то з тим, що наразі працює в системі, ми зможемо протриматися без обмежень щонайменше до середини грудня. Судячи з прогнозів погоди, можливо, навіть вдасться дотягнути до середини січня. Якщо не буде екстремально великих атак, які завдадуть значної шкоди, у нас є шанс добратися до середини січня.

Експерт також підкреслив, що енергосистема перебуває в досить складному стані. Хоча наразі забезпечується необхідне споживання, резервів міцності та запасу потужності не вистачає.

"Цей сезон не такий, як інші сезону навіть під час війни. Я боюсь, що він не буде єдиним таким сезоном. Чим далі ми будемо рухатись, незалежно навіть від того, чи будуть суттєві атаки...Якщо будуть масовані атаки буде значно гірше. Запасу міцності немає, якщо будуть атаки, ми будемо страждати від більшої кількості годин без електроенергії. Але системи опалення та водопостачання та водовідведення зарезервовані достатньо, щоб працювати", – пояснив експерт.

Експерт зазначив, що, навіть якщо відключення електроенергії будуть тривалими, це не призведе до катастрофічних наслідків, і будинки не замерзнуть. Однак можуть виникнути серйозні проблеми, особливо для мешканців квартир, розташованих вище п'ятого поверху.

Останні новини України:

В Україні повернули газові перевірки: суми у платіжках можуть перерахувати, відомі випадки.

Сценаріїв відключення світла декілька, але українців вже закликають готуватись: обов'язково треба зробити декілька кроків.

Надскладна зима: у Раді допустили тривале вимикання світла взимку і назвали причини.

Джерело матеріала
loader
loader