Верховний суд Бразилії стверджує, що X сплатив непогашені штрафи не тому банку
Верховний суд Бразилії стверджує, що X сплатив непогашені штрафи не тому банку

Верховний суд Бразилії стверджує, що X сплатив непогашені штрафи не тому банку

Верховний суд Бразилії заявив, що юристи, які представляють соціальну медіа-платформу X, не сплатили відповідним банкам штрафи, що очікують розгляду, відклавши прийняття рішення про те, чи дозволити технологічній фірмі відновити надання послуг у Бразилії.
Сплата штрафів, які, як стверджували юристи X, компанія сплатила правильно, є єдиною невиконаною мірою, яку вимагає суд, щоб дозволити X знову працювати в Бразилії.
був призупинений з кінця серпня в Бразилії, одному з його найбільших і найбажаніших ринків, після того, як він не виконав ухвали суду щодо модерування ворожих висловлювань і не назвав законного представника в країні, як того вимагає закон.
Раніше в п’ятницю компанія X, що належить мільярдеру Ілону Маску, подала новий запит на відновлення своїх послуг у Бразилії, заявивши, що сплатила всі незаплачені штрафи.
У відповідь на запит суддя Верховного суду Александр де Мораєс попросив перерахувати платіж на правий берег.
Він також визначив, що коли штрафи будуть розібрані, генеральний прокурор Бразилії висловить свою думку щодо нещодавніх запитів команди юристів X у Бразилії, яка домагалася відновлення платформи в країні.
Після рішення Мораєса в п’ятницю юристи X знову звернулися до суду з проханням дозволити відновити діяльність у Бразилії, заперечуючи, що компанія сплатила штрафи на неправильний рахунок, і заявляючи, що вони не бачать потреби в консультації з генеральним прокурором до заборони знята.
Після зміни курсу та виконання наказів вищого суду за останні тижні, включаючи блокування деяких облікових записів, які розслідуються, компанія попросила суд 26 вересня дозволити їй відновити обслуговування в Бразилії.
Проте тоді Мораес постановив, що X ще має сплатити трохи понад 5 мільйонів доларів у вигляді незаплачених штрафів, перш ніж призупинення буде скасовано.
У п’ятницю адвокати X повідомили Верховному суду, що компанія сплатила 28,6 мільйона реалів (5,24 мільйона доларів) штрафу, згідно з документом, з яким ознайомилося Reuters.
Джерело матеріала
loader