Сирно-бананова запіканка з ягодами та шоколадом виходить дуже смачною та корисною, і готувати її можна взагалі без доданого цукру.
Рецептом поділилася авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти", українська фудблогерка Тетяна Юшина. Вона радить подавати таку запіканку для легкого та смачного сніданку, або ж у якості корисного десерту.⠀
Для приготування запіканки нам знадобляться такі інгредієнти:
- сир кисломолочний - 500 г
- кефір - 200 г
- банани - 3 шт.
- яйця - 3 шт.
- сіль - дрібка
- ванільний пудинг - 1 пакетик (або можна замінити на 40 г кукурудзяного крохмалю)
- цукор - за бажанням (запіканка і так виходить достатньо солодкою)
- полуниця або будь-які інші ягоди (підійдуть і заморожені) - 500 г
- шоколад темний - 50 г
Кисломолочний сир із яйцями, кефіром, бананами, сіллю та, якщо додаєте, цукром перебиваємо блендером до однорідності.
"Можна використовувати міксер, але тоді сир попередньо перетерти через сито", – пояснила кулінар.
До сирної маси додаємо ванільний пудинг і ще раз перемішуємо все до однорідності.
Готову сирну масу викладаємо в форму, змащену вершковим маслом. Зверху викладаємо ягоди, а також посипаємо все шоколадом (краплями або просто натертим на тертці).
Випікаємо запіканку в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно годину. Даємо запіканці повністю охолонути, а потім подаємо. Особливо смачно подавати її з натуральним йогуртом або сметаною.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.