Швидше перенавчайтесь: чому не можна сидіти "нога на ногу" і чим це загрожує
Швидше перенавчайтесь: чому не можна сидіти "нога на ногу" і чим це загрожує

Швидше перенавчайтесь: чому не можна сидіти "нога на ногу" і чим це загрожує

Кожен з нас сидить по-різному, але багато хто часто вибирає позу "нога на ногу". Напевно, ви не раз чули про те, що це вкрай шкідливо.

І, до розладу всіх любителів цієї пози, дана інформація – давно не міф. Тому ми вам зараз розповімо про основні ризики такої пози.

Сидіння нога на ногу, зображення з вільних джерел

Що стосується пози "нога на ногу" та її впливу на венозну систему нижніх кінцівок:

Збільшується ризик варикозу

У будь-якому випадку всі статичні навантаження (робота за комп'ютером або на ногах) негативно відбиваються на венозній системі нижніх кінцівок.

Стираються міжхребцеві диски

Сидіння в позі "нога на ногу" може обернутися болями в нижній ділянці спини, які пояснюються перенапругою м'язів. Будь-які відхилення від природної постави небезпечні для хребта.

Людина, яка працює сидя. Фото: depositphotos

Для жінок попередженням може стати факт, що в такій нефізіологічній позі відбувається пережимання промежини і легко розвиваються гінекологічні проблеми.

Раніше ми повідомляли, що щось подібне до плацебо, але дуже смачно: вчені заявили, що кава з молоком не приносить користі. Для кавоманів є новини, які змусять замислитись.

Також стало відомо, що лише одна спеція, але ви про неї забуваєте: скарб на вашій кухні, який збереже ваше здоров'я. Ще в давні часи використовували не тільки в кулінарії, але і в лікарня цілях.

Джерело матеріала
loader