Як перевірити свіжість яєць: хитрий трюк для господинь
Як перевірити свіжість яєць: хитрий трюк для господинь

Як перевірити свіжість яєць: хитрий трюк для господинь

Яйці, як і інші продукти мають свій термін споживання, тому важливо знати, як перевіряти їх на свіжість.

Яйця – один з найпопулярніших продуктів під час приготування різноманітних страв. Тому дуже важливо бути впевненим у їх якості та свіжості.

Як швидко перевірити свіжість яєць

Для того, щоб переконатися у свіжості яєць, не потрібно проводити складних маніпуляцій. Для цього є кілька простих методів:

Як перевірити свіжість яєць: хитрий трюк для господинь
Скільки потрібно варити яйця / Інфографіка: Главред

Дивіться відео, як перевірити яйця на свіжість:

Цікаві факти про яйця

Найпоширенішими у вживанні є курячі яйця. Хоча будь-які пташині яйця можуть бути вжиті в їжу людиною. Існує практика вживання яєць деяких рептилій (наприклад, черепах).

Попри харчову цінність яєць, їхнє споживання може завдати шкоди здоров'ю у зв'язку з можливістю зараження сальмонелою або алергією на яєчні білки.

Білі яйця однаково корисні, як і коричневі. Колір шкаралупи - це всього лише генетична ознака, він ніяк не впливає на поживну цінність, смак або свіжість.

Найкраще місце для яєць - холодильник. За температури нижче 6°C бактерії сальмонели не розмножуються.

Яйця зберігаються довше, якщо покласти їх гострим кінцем донизу. Річ у тім, що на тупому кінці є повітряна бульбашка, в якій можуть бути бактерії, тож є ймовірність, що під час перевертання вони потраплять до яйця.

Яйця не можна зберігати з продуктами, що сильно пахнуть. Завдяки пористій шкаралупі вони легко вбирають сторонні аромати.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader