Мобілізація чоловіків 50-60 років: у ТЦК розповіли, що змінилося
Мобілізація чоловіків 50-60 років: у ТЦК розповіли, що змінилося

Мобілізація чоловіків 50-60 років: у ТЦК розповіли, що змінилося

В Україні змінили правила мобілізації для таких військовозобов'язаних.

В Україні військовозобов'язані 50-60 років можуть бути призвані лише за спеціальним мобілізаційнимрозпорядженням. Втім, прямої заборона на їхній призов до війська немає.

Про це розповів начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК і СП Сергій Монукало в інтерв'ю "Главреду".

Процедура мобілізації цієї категорії військовозобов'язаних є абсолютно прозорою, наголосив він.  Призов таких осіб здійснюється за письмовою згодою військових частин спеціальним мобілізаційним розпорядженням і стосується переважно підрозділів, які не мають спеціальних вимог до військовозобов'язаних.

"Тобто не до військово-штурмових військ, а до підрозділів забезпечення або до державної служби спеціального транспорту (ДСПТ)", - пояснив Монукало.

З його слів, такі військовозобов'язані проходять ВЛК для визначення придатності. Потім з ними працюють рекрутери відповідних частин та проводяться співбесіди у ТЦК. За результатами цих етапів їм оформлюють відношення до частини та призначають відповідну військову спеціальність.

"Після цього списки затверджуються Генеральним штабом, а в мобілізаційному розпорядженні вказуються конкретні прізвища, щоб людина розуміла, що вона до іншої частини чи на іншу спеціальність не піде", - заявив Сергій Монукало.

Як повідомив нардеп від партії "Голос" Ярослав Железнякв Україні запровадять економічне бронювання. Рішення вже ухвалено. Наразі розглядають три моделі такої броні.

  • Є відстрочка чи бронь, але прийшла повістка: що робити
  • Залужний зробив заяву про зниження призовного віку в Україні
  • Українці отримуватимуть повістки з QR-кодом: для чого це потрібно
Джерело матеріала
loader