Пітчинг мистецького конкурсу на створення документальних фільмів у копродукції на Суспільному проходить в онлайн-режимі
Пітчинг мистецького конкурсу на створення документальних фільмів у копродукції на Суспільному проходить в онлайн-режимі

Пітчинг мистецького конкурсу на створення документальних фільмів у копродукції на Суспільному проходить в онлайн-режимі

8-9 жовня на Суспільному проходить пітчинг проєктів, які є учасниками мистецького конкурсу на виробництво документальних фільмів у категорії копродукції.

8 жовтня на розгляд були представлені шість документальних проєктів, презентації яких можна було переглянути на фейсбук-сторінці Суспільного мовлення в онлайн-режимі або ж переглянути пізніше в записі.

Перший проєкт, представлений на пітчингу,  має назву «Ми, Україна», це українсько-французцький продукт. Його виробництвом займається компанія «Think-Film» у кооперації з французьким режисером Фредеріком Лаффоном. За словами виробників, головною ціллю їх роботи є за допомогою кінематографічного засобу створити відчуття спорідненності культури, дотичності нашої культури до європейського суспільства.

Творче обєднання «Вавілон 13», які представляли свою роботу другими, працює над виробництвом документального фільму «Машина часу Майдан», яка розповідає історію спротиву українського народу. Стрічка виготовляється у партнерстві з німецькою компанією «Тріма-фільм». «Це історія Майдану, ми з головним героєм проходимо весь цей шлях», - зазначив режисер Володимир Тихий.

Темою наступного презентованого на пітчингу проєкту з назвою «Заручники війни» є життя та порятунок тварин під час повномасштабного вторгнення. Автори стрічки розповіли, що умовно стрічка поділяється на три частини – окупація, евакуація та адопція тварин, врятованих від війни. Зйомки докуменального фільму проходили на Київщині та Херсонщині. Наразі, виробники мають близько 45% від загальної суми фінансування від Українського культурного фонду.

Четверта представлена на пітчингу робота – від режисера Миколи Носка, який є співробітником видання «Ukrainer». У цьому документальному фільмі він розповідає історію своєї родини, щоб вона залишилась у памяті його маленької дочки Марії. Фільм «Липове дерево» розповідає історію родини з немовлям, яка повномасштабне вторгнення зустрічає за кордоном, куди поїхали на відпочинок. Перед ними стоїть вибір: залишитис заради безпеки дитини чи повернутись та бути разом зі своєю нацією у цій боротьбі.

Пятий проєкт має назву «Куленепробивні янголи», він є копродукцією зі швейцарською компанією. Фільм розповідає про бойових парамедиків. Серед героїв цієї історії британський студент-фармацевт Фінн, який займається поставками в Україну автомобілів та інших необхідних речей для медиків на фронті, бойова медикиня Дарина, швейцарський лікар українського походження Матей, який приєднується до реабілітації військових.

Шоста представлена на пітчингу робота має назву «Королеви радості», це спільний проєкт України, Франції та Чехії. Це мультипортрет трьох квір-персон з різною гендерною ідентичністю та різними поглядами на життя. Їх обєднує те, що вони вирішили залишитись в Україні під час війни та бути корисними для держави, а також шукати себе та оптимізм у житті.

Пітчинг мистецького конкурсу на створення документальних фільмів у копродукції Суспільного продовжиться 9 жовтня.

Фото: скіншот трансляції пітчингу

Читайте також
На «Суспільне Чернігів» відбудеться прем’єра документального фільму «Грає оркестр Анатоліча»
Суспільне оголосило переможців конкурсу на посади менеджерів у восьми філіях
Суспільне оголосило мистецький конкурс на виробництво документальних фільмів у категорії спільного виробництва (копродукції)
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
Долучитись
Джерело матеріала
loader