Що означає слово "голій": лише одиниці знають його справжнє значення
Що означає слово "голій": лише одиниці знають його справжнє значення

Що означає слово "голій": лише одиниці знають його справжнє значення

Більшості людей відомий широковживаний синонім цього слова, але не усі одразу можуть пов’язати між собою ці два терміни.

Слова "голий" і "голій" схожі між собою за звучанням, проте зовсім різні за значенням, тому не варто їх плутати. Але в той час, як значення слова "голий" відоме, напевно, кожному із нас, про значення іншого слова багато хто може лише здогадуватися.

Автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній пояснила, що означає слово "голій" і який поширений синонім цього терміну ми часто використовуємо.

"А король то голий" – ми вживаємо цей фразеологізм, коли говоримо про дискредитовані авторитети. Що означає слово "голий" усі знають – це той, що не має на собі одягу. А як щодо близького за звучанням, але не за значенням слова "голій". "Голій" – це те ж саме, що перукар. Є ще одне подібне слово – "голяр". Вони рідковживані, але знати їх не завадить. Отже, друзі, запам’ятайте – "голій" і "голяр" – це те ж саме, що перукар", – зазначила Багній.

Дивіться відео з поясненням, що означає слово "голій":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, чому неправильно казати "вихідний день". Замість "вихідний день" потрібно казати просто "вихідний".

Також раніше Ольга Багній розповіла, що таке "паздерник". У наш час ми використовуємо замість цього слова інший термін, який знають усі.

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader