Рятують життя: цінні медичні матеріали від БФ молодіжної ініціативи "Надія" отримали лікарні Дніпропетровської та Криворізької областей
Рятують життя: цінні медичні матеріали від БФ молодіжної ініціативи "Надія" отримали лікарні Дніпропетровської та Криворізької областей

Рятують життя: цінні медичні матеріали від БФ молодіжної ініціативи "Надія" отримали лікарні Дніпропетровської та Криворізької областей

«Гуманітарна криза в нашій країні досягла найбільших масштабів з часів ІІ світової війни. Наразі для українців необхідно понад 10 тис. тонн готової їжі. Тисячі мирних жителів та військових потребують медобладнання, засобів для перев'язки, кровозамінників, ліків і реанімаційних приладів. Ці потреби частково задовольняються за рахунок гуманітарної підтримки, яка з кожним днем набуває все більшого значення для населення. Маємо усвідомлювати, що байдужість — наближає лінію фронту. Наша місія: допомагати лікарям рятувати життя», — зазначив перший заступник голови парламентського Комітету з питань здоров’я нації, голова наглядової ради БФ «Надія» Валерій Дубіль.

Вже протягом 26 років Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» опікується малозабезпеченими сім’ями, людьми з інвалідністю, дитячими будинками та закладами охорони здоров’я. З початком повномасштабного вторгнення волонтери «Надії» закцентували допомогу на передачі критичної медицини лікарням, шпиталям, а також підтримці силам оборони. Чергову гуманітарну місію до лікарень Дніпропетровської та Криворізької областей, де рятують життя цивільних і бійців ЗСУ вдалося здійснити завдяки зусиллям Валерія Дубіля.

Велика благодійна місія виконана одразу до трьох лікарень у Дніпропетровській області. Йдеться про медичні заклади у містах Самар (Новомосковськ) і Тернівка, а також у селищі міського типу Магдалинівка. Волонтери «Надії» забезпечили лікарні протипролежневими матрацами та подушками, колісними кріслами, милицями, ортопедичними засобами, стерильними операційними комплексами та шприцами. Також сюди доставлено запаси витратних матеріалів: шапочки, халати, рукавички, бахіли. Крім цього, в медичних закладах тепер є велика кількість вітамінних комплексів.

«Завдячуючи підтримці партнерів ми системно передаємо дороговартісне медичне обладнання туди, де це найбільше необхідно. Зокрема, вже забезпечили шпиталі 100 підігрівачами для інфузій, лазерним хірургічним обладнанням, артроскопом для безрозрізних операцій, 50 апаратами для непрямого масажу серця Easy Pulse, 10 апаратами для гемодіалізу Prismaflex, реанімаційними моніторами, томографами, каретами швидкої, апаратами КТ і МРТ, сучасними УЗД, рентгенапаратами та операційними столами, 5 японськими кабінетами гастроколоноскопії Fuji», — додав він.

Також волонтери БФ молодіжної ініціативи «Надія» разом з партнерами передали медичні витратні матеріали, крісла колісні та ортопедичні засоби в 4 медзаклади Кривого Рогу.

Медичний вантаж допомогли зібрати БФ Дениса Парамонова, Revival Foundation і Geri Care, Eltech Trust.

Джерело матеріала
loader
loader