Другий Глобальний саміт миру не відбудеться у листопаді 2024 року, - ОП
Другий Глобальний саміт миру не відбудеться у листопаді 2024 року, - ОП

Другий Глобальний саміт миру не відбудеться у листопаді 2024 року, - ОП

Другий Глобальний саміт миру, запланований на листопад 2024 року, не відбудеться в очікуваний термін. Про це повідомила "Телеграфу" Дарія Зарівна, радниця глави Офісу президента, чия команда відповідає за підготовку та ключові документи конференцій.

За словами Зарівної, хоча сам саміт у листопаді не проводитиметься, всі підготовчі роботи мають бути завершені до цього часу. "В листопаді Другий саміт миру ще не відбудеться. Але все для його підготовки вже має бути готово", - зазначила вона.

Наразі тривають тематичні конференції по кожному пункту "Формули миру", які завершуються прийняттям комюніке. Ці документи стануть основою для майбутнього мирного плану, який буде представлений на Другому саміті.

Зарівна також повідомила, що 30-31 жовтня в Канаді відбудеться остання тематична конференція, присвячена гуманітарним питанням - звільненню військовополонених, цивільних заручників та поверненню дітей.

Раніше повідомлялося про плани запросити Росію на другий Саміт миру, де мав бути розглянутий детальний план завершення війни, підготовлений Україною.

Нагадаємо, що перший Глобальний саміт миру відбувся у Швейцарії 15-16 червня, зібравши близько 100 делегацій з різних країн світу. 78 держав підписали підсумкове комюніке із закликом до ядерної та продовольчої безпеки, а також повернення всіх викрадених дітей та військовополонених.

Джерело матеріала
loader
loader