Блакитна спальня: дизайнери дали 5 порад, як реалізувати цю ідею
Блакитна спальня: дизайнери дали 5 порад, як реалізувати цю ідею

Блакитна спальня: дизайнери дали 5 порад, як реалізувати цю ідею

Дизайнери називають блакитний – універсальним кольором, пише Livingetc. Глибокі відтінки темно-синього кольору виглядатимуть в інтер'єрі елегантно та сучасно. Крім того, вони чудово поєднуються з іншими кольорами. Світло-блакитний відтінок або навіть пастельний створить спокійну та грайливу атмосферу.

Ідеї для блакитної спальні

Темно-синій колір стін додасть глибини кімнаті й буде ідеальним для сну. Найкраще цей колір поєднується з дерев'яними елементами та сірою постільною білизною.


Пофарбуйте стіни у темно-синій колір / Фото Sharyn Cairns

Якщо ви мрієте про темно-синю спальню, але боїтеся, що стіни такого кольору з роками можуть вам набриднути, то є й інший варіант, як можна реалізувати ваше бажання. Оберіть для стін та ліжка більш спокійні кольори й замовте килим яскравого або темно-синього кольору. Він стане цікавим акцентом у вашій спальній. А якщо колись набридне, то ви завжди зможете замінити його на інший. Те саме стосується синіх штор.


Синій килим як акцент у спальній / Фото Tim Veresnovsky

Шафи зазвичай виготовляють у нейтральних відтінках, які не привертають уваги. Їхнє головне завдання – підлаштуватися під дизайн кімнати і бути непомітними. Та чому б не бути унікальним і зробити акцентну шафу? Блакитні матові фасади з бронзовими ручками стануть центром інтер'єру.


Шафа у синьому відтінку / Фото LEMA

Сіро-блакитний колір сьогодні можна вважати базою. З таким дизайном ваш інтер'єр завжди буде актуальним. Якщо простір буде для вас занадто холодним, то додайте кілька акцентів темно-червоного кольору.


Базовий інтер'єр спальні / Фото Taran Wilkhu

Синій та коричневий створюють ідеальне поєднання кольорів. Спальня у таких відтінках додасть вишуканої та затишної атмосфери вашому дому.


Синій вдало поєднується з коричневим / Фото Stephen Kent Johnson

При виборі відтінку синього кольору для спальні, враховуйте розміри та освітлення кімнати. Якщо спальня наповнена світлом, то використовуйте ніжно-блакитні відтінки. Для маленької кімнати чудовим вибором стане драматичний темно-синій.

Джерело матеріала
loader