Макрон показав, як бійці бригади Анни Київської проходять підготовку у Франції
Макрон показав, як бійці бригади Анни Київської проходять підготовку у Франції

Макрон показав, як бійці бригади Анни Київської проходять підготовку у Франції

Французькі інструктори проводять підготовку української бригади Анни Київської. Тренування проводять у східному регіоні Франції Гранд-Ест із використанням танків та іншої техніки. Кадри тренування бійців у своїх соцмережах опублікував французький президент Емманюель Макрон.

- Я взяв на себе це зобов'язання: зараз наші військові навчають 2300 українських солдатів у Гранд-Есті, з обладнанням, яке вони використовуватимуть під час місій, – поінформував Макрон, виклавши кадри з тренувань. - Бригада буде навчена та оснащена завдяки солідарності Франції.

Як розповіли у посольстві Франції в Україні, Франція – перша країна, яка готує повноцінну українську бригаду на своїй території. Такої ініціативи немає аналогів щодо кількості підготовлених солдатів та тривалості навчання. Підготовка буде включати передачу озброєння і військової техніки з метою максимального наближення до реальних умов і з використанням французького обладнання. Навчання охоплює широке коло складових, серед яких, зокрема: піхотний бій, бронетанковий бій з використанням AMX10 RC (французька бойова броньована машина), інженерний бій із залученням саперів, протиповітряна оборона з використанням ракет Mistral, протитанковий бій з використанням ракет Milan, використання безпілотних апаратів, снайперів, артилерійських систем CAESAR

  • На вересень цього року Франція підготувала майже 15 тисяч українських воїнів. Підготовка відбувається на території Франції та Польщі, куди Париж направив близько 100 інструкторів.
  • 8 жовтня глава оборонного відомства Франції Себастьян Лекорню заявив, що його країна передасть Україні винищувачі Mirage 2000. Перед цим вони будуть оснащені новим обладнанням. Літаки будуть готові до передачі в Україну у першій половині наступного року.
Теги за темою
Франція військові
Джерело матеріала
loader