Можна обійтися без спеціального приладдя: 5 способів зволожити повітря вдома
Можна обійтися без спеціального приладдя: 5 способів зволожити повітря вдома

Можна обійтися без спеціального приладдя: 5 способів зволожити повітря вдома

Крім того, сухе повітря у домі робить бактерії й віруси рухливими, тож різні захворювання швидше поширюються. Щоб уникнути цього, вологість в будинку потрібно тримати на рівні 40 – 60%. Як це зробити без спеціального зволожувача, розповідає Дім 24.

Кімнатні рослини

Квіти чудово очищують повітря, але разом з тим, вони виділяють вологу, що утворюється на листочках. Це може допомогти зволожити простір.

Аби спосіб спрацював, варто обирати рослини, які буквально оточують себе росою. До прикладу, це може бути фікус, нефролепіс, спатифілум, драцена, папороть, гібіскус, циперус, фатсія.

Сушіння речей в кімнаті

Замість того, щоб виносити мокрі речі на балкон, їх можна сушити в кімнаті. Так, волога буде випаровуватися і насичувати повітря. До речі, якщо перете ви не щодня, використовувати можна вологі рушники після приймання душу.

Кип'ятіння та приготування на пару

Ще один спосіб швидко зволожити повітря в кімнаті – готувати на пару чи закип'ятити чайник. До прикладу, останній після закипання можна залишити на плиті на повільному вогні, щоб пара з носика наповнювала приміщення.

Вологе прибирання

Ретельне вологе прибирання може замінити зволожувач. Протріть мокрою серветкою підвіконня, плінтус, карнизи, одвірки та світильники, помийте підлогу. Хоча це й потребуватиме часу, у домі точно стане більш свіжо, а крапелька води поступово випаровуватимуться у повітря деякий час.

Розприскувач

Напевно найпростіший спосіб – це придбати розприскувач та періодично розпиляти воду в кімнатах. Чим дрібнішими будуть краплі, тим дієвішим буде зволоження. А для тривалого результату можна обприскати штори, меблі та стіни.

Джерело матеріала
loader
loader