"ПриватБанк" знову очолив іноземець
"ПриватБанк" знову очолив іноземець

"ПриватБанк" знову очолив іноземець

Наглядова рада ПриватБанку оголосила про призначення шведського банкіра Мікаеля Бьоркнерта на посаду голови правління. Він замінить на посаді австрійця Герхарда Бьоша. Це рішення підбило підсумки міжнародного конкурсу, в якому взяли участь українці та іноземці. Про це повідомила пресслужба банку.

- Обрання пана Бьоркнерта, одного із топ банкірів Швеції, вкотре демонструє ефективність корпоративного управління ПриватБанку та здатність України попри війну залучати найкращих фахівців фінансового сектору. Цей крок також підкреслює послідовність України в питаннях інтеграції з Європейським Союзом та її прогрес на цьому шляху. Під керівництвом пана Бьоркнерта ПриватБанк і надалі відіграватиме значну роль у забезпеченні економічної стійкості України та її відбудові, - говориться в повідомленні фінансової установи.

Бьоркнерт має понад 25 років досвіду роботи у фінансовій сфері. Раніше він обіймав посаду керівника банківського бізнесу у Swedbank, голови ради директорів у Bankgirot (Швеція), а також був керівником міжнародних транзакцій у банку SEB (Естонія) та членом ради директорів Nasdaq (Швеція).

Попередник Бьоркнерта - Герхард Бьош - став новим головою правління ПриватБанку в травні 2021 року. Працював в Україні з 2010 року, коли став першим заступником голови правління "Райффайзен Банку Аваль".

  • 15 листопада 2023 року апеляційний суд завершив підтвердив правомірність націоналізації ПриватБанку. До 2016 року банк належав бізнесменам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову.
  • З 2 вересня 2023 року Коломойський знаходиться під арештом за підозрою у шахрайстві, відмиванні грошей та заволодінні коштами ПриватБанку. 
  • У липні Боголюбову оголосили підозру через незаконний виїзд за кордон по підробному паспорту. Бізнесмен стверджує, що виїхав законно. 
     
Теги за темою
ПриватБанк
Джерело матеріала
loader
loader