Україна запровадила санкції проти пропагандистки Тетяни Монтян
Україна запровадила санкції проти пропагандистки Тетяни Монтян

Україна запровадила санкції проти пропагандистки Тетяни Монтян

Санкції проти неї запроваджуються терміном на десять років.

Президент України Володимир Зеленський підписав 8 жовтня два укази, якими ввів у дію нові рішення РНБО про застосування персональних санкцій. Список санкцій опублікований на сайті президента.

Зокрема, під персональні санкції потрапила колишня українська адвокатка Тетяна Монтян

Санкції проти неї запроваджуються терміном на десять років. Вони включають: блокування активів; повне припинення торговельних операцій, транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі України; анулювання ліцензій, економічних та фінансових зобов'язань, заборону на участь у приватизації, оренду держмайна та набуття у власність земельних ділянок.

Крім того, санкції передбачають заборону передання технологій, прав на інтелектуальну власність; позбавлення державних нагород України та інших форм відзначення.

Їй інкримінують публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади; зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України; колабораційну діяльність; виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 109; ч.ч. 1, 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111-1; ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, Монтян виїхала до Росії у 2021 році. Відтоді вона постійно відвідує тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей для підготовки пропагандистських сюжетів. Крім того, вона з березня 2022 року систематично публічно висловлюється на пропагандистських каналах щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

У березні 2023 року обвинувальний акт щодо Монтян скерували до суду.

У жовтні 2023-го Тетяна Монтян отримала поранення під час перебування на окупованій частині Донбасу.

Фото з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader