Від кого залежить реалізація Плану перемоги – Зеленський відповів
Від кого залежить реалізація Плану перемоги – Зеленський відповів

Від кого залежить реалізація Плану перемоги – Зеленський відповів

Зеленський пояснив, що План перемоги залежить не від Путіна, а від наших західних партнерів.

План перемоги України у війні залежить не від Кремля і Володимира Путіна, а від політичної волі наших західних партнерів.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції після саміту Україна – Південно-Східна Європа у хорватському Дубровнику.

"Щодо Плану перемоги і як це пов'язано з Путіним. Це майже ніяк від нього не залежить, тому що План перемоги – це посилення України як геополітично, так і посилення на полі бою, яке повністю залежить від політичної волі наших партнерів. Це посилення перед тим чи іншим форматом діалогу з агресором. Перед. Це міст до Саміту миру. Цей місток ми і запропонували", – каже глава держави.

Зеленський наголосив, що лише завдяки сильній позиції Україна може розраховувати на справедливий мир.

"Тому неважливо – погодиться Путін чи не погодиться. Важливо, щоб погодилися ті, хто посилює Україну. Саме тому підготовлено цей план: сильна позиція України, а потім підготовка до Саміту миру. Ми будемо надіятися, що США разом з іншими партнерами почують нас", – підсумував він.

Раніше в Офісі президента України повідомили, що другий Глобальний саміт миру не відбудеться у листопаді 2024 року, як було заплановано раніше.

Посол України у Туреччині Василь Боднар припустив, другий Саміт миру може відбутися в грудні за присутності Росії.

Крім того, ми писали, що президент США Джо Байден не приїде на зустріч "Рамштайну" до Німеччини, яка була запланована на 12 жовтня. Тому цю зустріч відклали.

Джерело матеріала
loader
loader