Армія РФ за добу понад 2,5 тисячі разів обстріляла населені пункти Донеччини
Армія РФ за добу понад 2,5 тисячі разів обстріляла населені пункти Донеччини

Армія РФ за добу понад 2,5 тисячі разів обстріляла населені пункти Донеччини

Російська армія за минулу добу 2 691 раз обстріляла 10 населених пунктів Донецької області, внаслідок чого один мирний житель зазнав поранень, є багато руйнувань житлового сектору.

Про це повідомило Головне управління Нацполіції в Донецькій області, передає Укрінформ.

Армія РФ за добу понад 2,5 тисячі разів обстріляла населені пункти Донеччини - Фото 1

“За минулу добу поліція зафіксувала 2 691 ворожий обстріл по лінії фронту та житловому сектору. Під вогнем перебували 10 населених пунктів: міста Курахове, Покровськ, Торецьк, селище Курахівка, села Комишуваха, Олександро-Калинове, Ступочки, Шахтарське, Щурове, Ясна Поляна”, - йдеться в повідомленні.

Армія РФ за добу понад 2,5 тисячі разів обстріляла населені пункти Донеччини - Фото 2

За даними поліції, внаслідок російських обстрілів пошкоджено 26 цивільних об’єктів, з яких 23 - житлові будинки.

В Ясній Поляні ударом російського дрона поранено мирного жителя.

На Олександро-Калинове загарбники скинули авіабомбу “ФАБ-250” з модулем УМПК, унаслідок чого пошкодили 5 приватних будинків.

Армія РФ за добу понад 2,5 тисячі разів обстріляла населені пункти Донеччини - Фото 3

По Шахтарському росіяни вдарили бомбою “УМПБ Д-30СН”, внаслідок чого руйнувань зазнали 15 приватних будинків.

У Покровську ворожий дрон пошкодив приватний будинок.

У Кураховому пошкоджено багатоквартирний будинок, у Курахівці – приватне домогосподарство, у Комишувасі - господарчу споруду й трактор.

Крім того, сьогодні вночі російські війська атакували 4 населені пункти, а саме: Костянтинівку, Дружківку, Білозерське та Добропілля. Інформації про постраждалих унаслідок обстрілів не надходило. У Костянтинівці пошкоджено газопровід, у Білозерському – приватний будинок.

Поліція спільно з СБУ відкрила кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

У поліції зазначили, що правоохоронцям вдалося евакуювати ще 528 людей, з них 89 дітей. А з початку обов’язкової евакуації вже вивезли 305 750 осіб, серед них 35 085 – діти, 8 423 - люди з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська зранку 10 жовтня обстріляли Дружківську громаду на Донеччині, частково зруйнований заклад освіти.

Фото: Нацполіція

Джерело матеріала
loader