Багато ванільного крему: рецепт ніжного торта з нектаринами
Багато ванільного крему: рецепт ніжного торта з нектаринами

Багато ванільного крему: рецепт ніжного торта з нектаринами

Цей десерт подається злегка замороженим.

Цей торт можна приготувати також з абрикосами та персиками. Вершкові прошарки з фруктами нагадують тірамісу. Але готується він простіше з ванільним кремом замість подвійного крему-маскарпоне. Рецептом поділилися на сайті NZZ.

Торт із нектаринами

Інгредієнти:

  • 2 дл рожевого вина;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 2 гвоздики;
  • 2 зірки анісу;
  • 2 кардамони;
  • 5 дл вершків;
  • 2,5 столових ложки цукрової пудри;
  • 1 стручок ванілі;
  • 300 г печива "божі пальчики" (савоярді);
  • 6 нектаринів, очищених від кісточок і нарізаних тонкими часточками;
  • 200 г малини.

Застеліть форму (приблизно 26 х 26 см) папером для випічки. Нагрійте вино, цукор і спеції. Перемішуйте, поки цукор не розчиниться. Поставте застигати.

Збийте вершки, ваніль і цукрову пудру в мисці до пишної маси.

Відкладіть жменю часточок нектарина і малини для прикраси.

Занурюйте по одному печиву зацукрованим боком у рожевий сироп і викладайте їх у форму зацукрованим боком догори, поки дно не буде вкрите. Додайте третину вершків і розрівняйте.

Додайте половину нектаринів і малину. Знову накрийте шаром розмочених у сиропі печива, покрийте половиною крему, що залишився, і рештою фруктів і залийте все кремом, що залишився.

Поставте в холодильник щонайменше на 5 годин, потім прикрасьте залишеними фруктами та розкришеним печивом. Перед подачею поставте в морозилку на 15 хвилин.

Читайте також:

Із сирним кремом: рецепт торта, який готується без духовки

Торт "Дамські пальчики": як приготувати смачний торт із ніжним кремом

Горіховий торт із кавовим кремом: детальний рецепт приготування смачного десерту

Джерело матеріала
loader
loader