Напої, які підвищують рівень холестерину у крові
Напої, які підвищують рівень холестерину у крові

Напої, які підвищують рівень холестерину у крові

Які саме напої підвищують рівень холестерину та чим їх замінити розповіли в Eat This, Not That.

Які напої підвищують рівень холестерину

  • Солодкі газовані напої

Часте споживання таких напоїв підвищує рівень холестерину, тим самим підвищують ризик проблем із серцем. Краще обмежте їхню кількість та замініть їх на воду або чай без цукру.

  • Алкоголь

Якщо ви вживаєте його дуже рідко, то нічого страшного. Однак якщо ви робите це регулярно, то тим самим підвищуєте рівень поганого холестерину (ЛПНЩ) в крові.

Також алкоголь доволі калорійний, що може призвести до набору ваги. До слова, згідно з дослідженнями, найменш шкідливе червоне вино. Однак у надмірних кількостях його також споживати не варто.

  • Нефільтрована кава

Нефільтрована кава, до прикладу як у френч-пресі, містить багато ліпідних сполук. Вони також підвищують рівень "поганого" холестерину. Тому все ж варто обирати фільтровану каву.

  • Молочні коктейлі

Молочні коктейлі доволі жирні, тому вони теж підвищують рівень ЛПНЩ. Якщо вже полюбляєте такі напої, то краще обирайте смузі. Для цікавого присмаку можна додавати какао – це допоможе задовольнити бажання випити чогось солоденького.

Чи знали ви, що 82% населення України має дефіцит вітаміну D? А восени цей показник може зрости ще більше. Вітагама D₃ забезпечує дорослий організм необхідною денною нормою, а також позитивно впливає на імунну систему, підтримує функцію кісток і м’язів.

*Перед вживанням дієтичної добавки варто проконсультуватися з лікарем.

Теги за темою
Медицина
Джерело матеріала
loader