Словацький прем'єр Фіцо назвав журналістів «кровожерливими виродками»
Словацький прем'єр Фіцо назвав журналістів «кровожерливими виродками»

Словацький прем'єр Фіцо назвав журналістів «кровожерливими виродками»

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який вирізняється своєю проросійською позицією, назвав журналістів великих ЗМІ «кровожерливими виродками». Про це пише Politico.

Фіцо пригрозив запровадженням нових обмежень, включно зі створенням національного органу для контролю за ЗМІ, що, на думку критиків, фактично дорівнює державній цензурі.

Прем'єр роздратувався під час прес-конференції після того, як журналіст поставив питання про напруженість у його трипартійній правлячій коаліції. Президент Словаччини Петер Пеллегріні, який представляє коаліційного партнера компанію Hlas, на вихідних критикував уряд.

«З першого дня парламентських результатів 30 вересня 2023 року ви не залишали нас у спокої ні на хвилину. Ви напали на нас, як кровожерливі виродки» , – сказав Фіцо.

Він виділив великі незалежні словацькі щоденні словацькі газети Denník N і Sme, а також портал Aktuality, які критикували його уряд і з якими він припинив будь-яке спілкування. Фіцо продовжив:

«Чи читаєте ви свої статті після того, як написали їх? Не думаю, що читаєте... Це чиста ненависть. Ви одержимі дияволом».

Він також звинуватив журналістів у травневому нападі, під час якого стрілець чотири рази вистрілив йому в живіт.

«Ви хочете тільки шкоди, шкоди, шкоди і шкоди, і саме тому атмосфера в суспільстві така, яка вона є», – сказав Фіцо.

Далі він перерахував різні заходи, яких його уряд може вжити проти ЗМІ, які, за його словами, «роблять усе, що хочуть, не несучи абсолютно ніякої відповідальності».

«Настав час, коли ми повинні будемо реагувати на подібні речі», – сказав Фіцо, додавши, що «медіа-хаос», який охопив Словаччину, «не існує в жодній іншій країні ЄС».

Прем'єр-міністр заявив, що підтримує створення національного органу зі ЗМІ та санкції для журналістів, які не виправляють помилки у своїх матеріалах. Він вважає, що всі журналісти мають проходити курси перекваліфікації, як «адвокати і нотаріуси».

До слова, Фіцо висловився про передачу Україні далекобійних ракет. Політик заявив, що деякі члени Європарламенту «з легкістю весняного вітерця» говорять про передачу Україні ракет таким чином «заохочуючи війну продовжуватися». 

Джерело матеріала
loader